Supić: Naježio sam se kad je stadion skandirao

Radiosarajevo.ba
Supić: Naježio sam se kad je stadion skandirao

Nekako preko noći golman Javora iz Ivanjice Nemanja Supić postao je junak navijača reprezentacije BiH. Do prije mjesec dana rijetko ko je i čuo za ovog nogometaša, a od prošle sedmice za njega zna svaki navijač Bosne i Hercegovine.

Neboder na golu, kako je već dobio nadimak od bh. navijača, u susretu protiv Belgije u Zenici doživio je ovacije, cijeli stadion skandirao je njegovo ime, što je nekoliko puta podcrtao i sam selektor Blažević, istaknuvši tu činjenicu čak i važnijom od pobjede.

"Prvo, najbitnije je da smo osvojili svih šest bodova u utakmicama protiv Belgije, a drugo, zaista nisam očekivao onoliku podršku publike", kazao rekao je dva dana nakon susreta u Zenici Supić i dodao kako je uživao igrati pred prepunim tribinama stadiona Bilino polje.

"Očekivao sam dobar prijem i znao sam da ću biti prihvaćen, ali definitivno ne u takvim razmjera ma. Ni sam mogao vjerovati da ću već nakon 10 da na u bh. selekciji doživjeti da mi navijači skandiraju ime. Naježio sam se", rekao je za Oslobođenje, novajlija u redovima našeg nacionalnog tima.

"Dok sam šetao kroz Gacko, ljudi su mi prilazili i čestitali. Meni je velika čast što mi je cijeli stadion u Zenici skandirao, što sam u društvu takvih asova kao što su Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Emir Spahić, te što nas vodi stručnjak kakav je Miroslav Blažević", izjavio je za San Nemanja Supić.

Supić, koji je korektno odradio posao među stativama, kako u Genku, tako i u Zenici, tvrdi da mu je svaki igrač davao podršku, jer mu je, kako kaže, Zaista bila potrebna.

Za Supića je i dalje Kenan Hasagić jedan od najboljih golma

"Kada sam dolazio rekao sam kako je Hasagić jedan od najboljih i kada se on vrati u tim, te Salihović, Ibišević i ostali, bićemo mnogo jači i uvjeren sam da ćemo otići u baraž za SP. Mada, u nekim kombina cijama možemo otići i direktno", smatra golman Javora iz Ivanjice, kojem su odmah nakon utakmice čestira li njegovi klupski saigrači.

Supić je priznao kako nije očekivao da će dobiti priliku na golu bh. selekcije, ali da je nije imao straha od debija u tako važnoj utakmici kako što je bila ona u Genku.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije