Sukob titana za finale Copa Americe: Hoće li se Messi približiti svojoj prvoj tituli

Radiosarajevo.ba
Sukob titana za finale Copa Americe: Hoće li se Messi približiti svojoj prvoj tituli
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi

Polufinalna utakmica Copa Americe večeras donosi veliki derbi dvije najveće reprezentacije ovog kontinenta – Brazil i Argentinu.

Utakmica sa puno kalkulacija i sa puno žestokih okršaja, odigrat će se večeras u 2.30 sati iza ponoći po lokalnom vremenu.

Argentina dolazi na ovu Copa Americu kao gladni div, ali u sjeni svog kapitena Messija koji traži svoju prvu titulu u dresu Gaučosa. Messi se nakon posljednje Copa Americe i ispadanja od Chilea želio i oprostiti od reprezentacije, ali je iapk odlučio da im pomogne da se dokopaju trofeja koji toliko čekaju.

S druge strane, Karioke žele da pokažu da mogu funkcionirati i bez prve zvijezde, igrača PSG-a Neymara koji je povrijedio zglob i najvjerovatnije će ostati do daljnjeg van terena. Brazilci su iapk okupili solidnu ekipu koja će znati da odgovori zadacima koje pred njih nose ove utakmice.

Fudbalski svijet večeras sigurno neće spavati, jer će pod budnim okom gledati hoće li Messi i Gaučosi osigurati finale najstarijeg kup takmičenja na svijetu ili će ih Karioke po ko zna koji put zaustaviti.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije