Sudija poništio gol Edina Džeke: Višći 90 minuta u pobjedi Basakšehira

Radiosarajevo.ba
Sudija poništio gol Edina Džeke: Višći 90 minuta u pobjedi Basakšehira
Foto: AA / Edin Višća

U 3. kolu grupe J Evropske lige, Roma je na Olimpicu remizirala sa Borussijom M'Gladbach rezultatom 1:1.

Desetkovani Rimljani imali su velike probleme sa sastavom, te je njemački klub bio opasniji i konkrentiji, ali Vučica je ipak povela u 32. minuti kada je Nicolo Zaniolo nakon kornera glavom zatresao mrežu Borussije za 1:0.

Ipak, u 93. minuti dosuđen je penal za goste koji je u gol pretvorio Lars Stindl za konačnih 1:1..

Edin Džeko je uprkos nedavnoj operaciji jagodične kosti odigrao cijeli meč. U prvom dijelu zatresao je i mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

U istoj grupi igrali su Basaksehir i austrijski Wolfsberger, a domaći su u finišu stigli do pobjede golom Kahvecija u 78. minuti, u meču u kojem je Edin Višća odigrao 90 minuta.

Susret će ostati upamćen po tome da su pravdu dijelije sudije iz BiH. Glavni arbitar bio je Irfan Peljto, a pomagali su mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija bio Haris Kaljanac.

Peljto je imao dosta posla, s obzirom da je pokazao ukupno šest žutih kartona, po tri na obje strane.

Mnogo pažnje izazvao je duel Partizana i Manchester Uniteda u Beogradu, a Crveni đavoli su pobijedili sa 0:1 golom Anthonyja Martiala u 43. minuti. Parni valjak je propustio nekoliko jako dobrih šansi, uključujući i stativu, ali nisu imali sreće da dođu do pozitivnog rezultata, iako su uglavnom bili bolji rival.

Qarabag našeg Asmira Begovića remizirao je na svom terenu 2:2 protiv APOEL-a, dok je dobar rezultat izborio i mađarski Ferencvaros na gostovanju protiv CSKA u Moskvi. Na kraju su Mađari slavili sa 0:1, a Zmaj je odigrao svih 90 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije