Sudija Bjelica dobio negativnu ocjenu za lakrdiju u Mostaru: Slijedi suspenzija

Radiosarajevo.ba
Sudija Bjelica dobio negativnu ocjenu za lakrdiju u Mostaru: Slijedi suspenzija
Foto: Fena / Vladimir Bjelica na utakmici Zrninjski - Sarajevo

Vladimir Bjelica, nogometni sudija i Istočnog Sarajeva, dobio je lošu ocjenu za suđenje na utakmici u Mostaru, gdje je sinoć u derbi susretu 17. kola Premijer lige oštetio Fudbalski klub Sarajevo u duelu protiv Zrinjskog (2:2). 

Divovi odigrali neriješeno s Plemićima: Sarajevo uzelo bod Zrinjskom

Haos u Mostaru: Navijači gađali igrače Sarajeva kamenjem, trener prebačen u bolnicu

Oglasili se iz FK Sarajevo nakon skandaloznog incedenta u Mostaru

Kako saznaje naš portal, doduše još nezvanično, Bjelica je dobio negativnu ocjenu za svoju arbitražu od kontrolora susreta Izeta Čejvanovića.

"Očekuje se da se u narednih 48 sati donese odluka o suspenziji Bjelice", kazao je izvor iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine blizak portalu Radiosarajevo.ba.

Odluku o suspenziji Bjelice treba donijeti Komisija za suđenje Nogometnog saveza BiH.

Tokom jučerašnjeg dana, a i danas, u nogometnim krugovima u Bosni i Hercegovini traju polemike o lakrdiji Bjelice u Mostaru, koji je nakon vodstva Sarajeva od 2:1 svirao nepostpojeći penal za domaćina.

Pogledajte još jednom spornu situaciju kada je Bjelica u 79. minuti dosudio penal za Zrinjski, a da igrača domaće ekipe niko nije ni dotaknuo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije