Stravična nesreća: Argentinski fudbaler pao sa balkona i poginuo

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća: Argentinski fudbaler pao sa balkona i poginuo
PrtScr / Ezequiel Esperon

Fudbalski svijet potresla je još jedna tragedija. Ezequiel Esperon (23) je žrtva zabave u Buenos Airesu koja je pošla po zlu.

Igrač se zabavljao s prijateljima u stanu, a poginuo je pri padu sa terase koja se nalazila na šestom spratu zgrade, pišu Nezavisne.

Vjeruje se da je Esperon stradao nakon što se nageo na ogradu koja nije bila dobro pričvršćena i urušila se pod njegovom težinom. Umro je nedugo nakon dolaska u bolnicu "Zubizarreta" u Buenos Airesu.

Policija je pokrenula rutinsku istragu, iako ne sumnjaju u nasilan zločin već vjeruju da je njegova smrt rezultat nevjerovatne tragične nesreće.

Ezequiel Esperon je profesionalnu karijeru započeo u klubu Ol Bojs iz Buenos Aires, a potom je preselio u Porto Alegre gdje je igrao za Sport Klub Internacional. Kratko je bio i član brazilskog velikana Gremija za kojeg je odigrao jednu utakmicu, a posljednji klub bio mu je meksički Atlante. Zadnjih sedam mjeseci je bio bez kluba.

"Ol Bojs je duboko potresen smrću Ezequiel Esperon koji je igrao u našim mladim uzrastima. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima", objavio je Ol Bojs.

"S velikom tugom primili smo vijest o smrti mladog Ezequiela Esperona koji je bio član naše ekipe 2016. i 2017. godine. Porodici i prijateljima želimo snagu u ovim trenucima boli", poručili su iz Gremia, prenosi "24sata.hr".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije