Stigla zvanična potvrda: Julen Lopetegui dobio otkaz u Realu iz Madrida

Radiosarajevo.ba
Stigla zvanična potvrda: Julen Lopetegui dobio otkaz u Realu iz Madrida
Foto: EPA-EFE / Julen Lopetegui
Real Madrid je saopćio da je otpustio trenera Julena Lopeteguija zbog serije loših rezultata. Sve je kulminiralo velikom porazom u El Classicu kada je Real Madrid demoliran od ljutog rivala Barcelone sa 5:1.

Real Madrid je informaciju o otkazu saopćio na zvaničnoj internet stranici.

“Odluka je donesena u svrhu promjena u prvom timu i u vrijeme kada su svi ciljevi za ovu sezonu još uvijek ostvarivi. Upravni odbor Real Madrida smatra da postoji velika razlika između kvaliteta ekipe u kojoj ima osam igrača nominovanih za Zlatnu loptu, što je rekord u historiji kluba, te dosadašnjih rezultata. Klub se zahvaljuju Julenu Lopeteguiju i njegovom timu na trudu i radu te im želi sve najbolje u profesionalnim karijerama. Lopeteguija će privremeno zamijeniti Santiago Solari, koji će voditi ekipu od utorka", navodi se u saopćenju kraljevskog kluba.

Zanimljivo je da je Lopetegui dobio otkaz u fudbalskoj reprezentaciji Španije samo zato što je dobio posao trenera u Realu iz Madrida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije