Stevanović priznao: U Sevilli su tražili da radim trikove, a ja ih nisam znao

Radiosarajevo.ba
Stevanović priznao: U Sevilli su tražili da radim trikove, a ja ih nisam znao

Miroslav Stevanović je prethodne sezone svoj Servette sjajnim igrama, golovima i asistencijama uveo u elitni rang švicarskog fudbala, gdje je također sjajno počeo.

Nakon šest odigranih utakmica, bivši Zmaj na kontu ima dva postignuta gola i jednu asistenciju, a njegov tim je skupio 9 bodova te se nalazi na visokom 4. mjestu.

Ovaj nekadašnji fudbaler Željezničara, u kojem je oživio karijeru, u intervjuu za zvaničnu stranicu Servettea je govorio o brojnim temama.

Krilni fudbaler nikada nije bio neko ko je volio da mnogo ima loptu u nogama. Velika je radilica na terenu, odgovoran u igri prema nazad, a naprijed voli pronalaziti jednostavna i brza rješenja.

“Nisam tip igrača koji posebno voli imati loptu kod sebe, igrač sam koji je uvijek fizički spreman i koji voli trčati i iskorištavati prostor”, potvrdio je popularni Mića, a Švicarce je zanimalo kako je počeo s fudablom.

“Iskreno ni ne sjećam se. Sjećam se samo da je u bašti kod moje kuće uvijek bilo na tone lopti. Svi u porodici su voljeli fudbal i igrali su ga. Sigurno da sam i ja tu kod kuće počeo igrati fudbal”, kaže 29-godišnji Stevanović.

Kaže kako dosta često “razgovara” s loptom.

“Da, prije penala ili slobodnjaka započinjem razgovor sa sobom i loptom. ‘Idi Mića, koncentriši se’, a na kon toga obično zamolim loptu ‘molim te, uđi u mrežu, slušaj me'”, uz osmijeh priča Stevanović.

Svjestan je da njegova kvaliteta ne leži u posebnoj tehnici i “igranju” s loptom.

“Naravno da ne, tehnički gledano, jednostavno nisam najtalentovaniji. Kada su me predstavljali u Sevilli, tražili su da žongliram i radim trikove za javnost. Ja sam im rekao da ne znam ništa učiniti”, dodaje ponovo uz smijeh sjajni Stevanović.

“Ne, na kraju i nisam loš s loptom, naravno. Ali ako se uporedim s nekim igračima, oni su bolji od mene.”

Istakao je kako takvih igrača ima i u Servetteu, a izdvojio je Wuthricha i Cognata.

Za kraj je govorio i o životu nakon fudbala, odnosno o tome šta će raditi kada završi karijeru, mada je pred njim još mnogo godina dobrog fudbala.

“Teško je preko noći prestati s fudbalom. Mislim da ću uvijek, na ovaj ili onaj način, imati lopte oko sebe. Podsjeća me to na Sinišu Mihajlovića, trenera Bologne, koji i pored leukemije vodi svoj tim s klupe. Fudbal mu je dao sve i on živi za njega. Ne može bez njega”, rekao je na kraju krilni bh. fudbaler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije