Stara dama u Italiji bez konkurencije: Osma uzastopna titula prvaka i dva rekorda

Radiosarajevo.ba
Stara dama u Italiji bez konkurencije: Osma uzastopna titula prvaka i dva rekorda
Foto: EPA-EFE / Juventusova pobjeda nad Fiorentinom

Pobjedom nad Fiorentinom rezultatom 2:1 u okviru 33. kola italijanske Serije A Juventus je u Torinu osmi uzastopni put osvojio titulu prvaka Italije.  

Igrači Fiorentine najprije su poveli u 6. minuti kada je Nikola Milenković postigao gol za 1:0.

No do izjednačenja je došlo u 37. minuti kada bh. reprezentativac Miralem Pjanić sjajno izvodi korner uposlivši Alexa Sandra koji je izjednačio rezultat na 1:1.

Juventus je u 53. minuti susreta došao do potpunog preokreta. Fudbaler Fiorentine German Pezzella je pokušao presjeći protivnički pas, ali je zabio autogol i postavio konačnih 2:1.

Miralem Pjanić je u utakmici za prvaka Italije igrao do 65. minute susreta kada ga je zamijenio Rodrigo Bentancur.

Ovom utakmicom Stara dama je oborila rekord. Naime, u Ligama petice, niko nikad nije osvojio osam puta zaredom titulu prvaka. Rekord su do sada držali Lyon i Juventus od 7 uzastopnih titula.

Također, Stara dama je izjednačila i Interov rekord u klupskom takmičenju kada su matematički osigurali Scudetto pet kola prije kraja prvenstva. Interu je to uspjelo 2006/07. a sada i Staroj dami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije