Šta se dešavalo na Pecari nakon što se pojavila slika zločinca Praljka

A. S.
Šta se dešavalo na Pecari nakon što se pojavila slika zločinca Praljka
Foto: Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09

Susret na stadionu Pecara, na kojem se igra utakmica 18. kola Premijer lige BiH, između Širokog Brijega i Zvijezde 09 (trenutno 2:0 za domaće, op.a.), u 34. minuti je prekinut nakon što su domaći navijači istakli sliku osuđenog zločinca Slobodana Praljka.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, prvo su reagirali sudija i delegat, nakon što su primijetili fotografiju u zaštitnoj ogradi među navijačima Širokog Brijega, popularnim Škriparima.

FK Zvijezda 09 napustio teren Pecare zbog fotografije zločinca Praljka

Nevjerovatne scene na stadionu Pecara, gdje igraju Široki Brijeg i Zvijezda 09. Gostujuća ekipa je u 34. minuti napustila teren zbog slike na tribinama osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Nakon ubjeđivanja kapitena Dine Ćorića s domaćim navijačima, pristalice Širokog Brijega napustile su Pecaru, dok su se igrači Zvijezde povukli sa terena.

„Prvo je u 20. minuti delegat susreta Amir Hadžić iz Velike Kladuše preko službenog spikera zatražio da se fotografija ukloni“, kaže za Radiosarajevo.ba službena osoba iz Nogometnog saveza BiH koja posmatra susret na Pecari, koji nam je i poslao fotografije s ove utakmice.  

Nakon što se to nije dogodilo i nakon što su se navijači Širokog oglušili na zahtjev delegata i sudije, obje ekipe su 14 minuta kasnije napustile teren zbog skandalozne fotografije. 

Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09 - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09

„Nogometaši Širokog su htjeli nastaviti utakmicu, ali sudija Topalović iz Zenice i igrači Zvijezde 09 su tražili da se fotografija Praljka ukloni. Ubrzo su kapiten Širokog Ćorić, te pomoćni treneri Ivanković i Hrkać razgovorali s navijačima Širokog, nakon čega su oni napustili sjevernu tribinu“, dodaje on.

Utakmica je nastavljena nakon sedam minuta pauze i kada su se kapije stadiona na dijelu tribine gdje su bili navijači Širokog potpuno zatvorile.

„Ovo je prva utakmica Širokog pred publikom nakon dvije utakmice. NSBiH ih je kaznio da igraju bez navijača nakon incidenata na utakmici u osmini finala Kupa BiH protiv Sarajeva“, dodao je on.

Podsjetimo, na Pecari se ranije na utakmicama Širokog skandiralo i "Za dom spremni". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije