Šta SD Željezničar traži od FK Željezničar za ustupanje kancelarija na sjevernoj tribini?

Faruk Zametica
Šta SD Željezničar traži od FK Željezničar za ustupanje kancelarija na sjevernoj tribini?
Radiosarajevo.ba / S pressa u Općini Novo Sarajevo
Na današnjoj konferenciji za novinare u Općini Novo Sarajevo ispred SD Željezničar obratio se član nadzornog odbora Hidajet Fazlić.

"SD Željezničar od 2014. godine želi naći dogovor s FK Željezničar, a sve je počelo kada se dio Plavog zamka počeo rušiti. Inicirali smo nekoliko puta sastanke i molili FK Željezničar da sjednemo i da se dogovorimo. Međutim, nismo imali razumijevanje, u posljednje vrijeme načelnik je inicirao nekoliko sastanaka. Naš je zahtjev i stav da se i mi uključimo u postupak jer smo suvlasnici i vlasnici sjeverne tribine, što nam daje pravno pravo da se uključimo u postupak. Mi ne želimo voditi nikakve dugoročne sporove, želimo to riješiti u što kraćem roku na obostrano zadovoljstvo, što prije, to bolje."

"Svaki sastanak koji smo imali vodio se na bazi obećanja da ćemo se brzo dogovoriti, no to još uvijek nismo. Svi ovi problemi nastali su zbog rukovodstava bivših čelnika SD i FK Željezničar. 2003. je napravljen jedan štetan ugovor. Ja se nadamo da ćemo što prije naći dogovor."

Novinarima se obratio i Senad Mehičević, predsjednik SD Željezničar. 

"Ja sam lično bio na Skupštini kada je stadion dodijeljen FK Željezničar, da bi klub mogao iznaći sredstva i izgraditi stadion za potrebe međunarodnih utakmica. Bilo je polemike i tada. Po ugovoru koji je napravljen, SD-u ostaje Plavi zamak s pratećim objektima i kancelarija. U ugovoru je promijenjen broj čestice u međuvremenu, tako da je zemlja ostala na FK Željezničar, a objekt na SD Željezničar. Mi želimo da nam se vrati zemlja ispod Plavog zamka i to je predmet spora. FK Željezničar je htio naplatiti neka sredstva i htjeli su nas jednostavno potisnuti. Dali smo pismeni prijedlog FK Željezničar. Mi smo spremni ustupiti kancelarije na sjevernoj tribini u zamjenu za 300 kvadrata iza istočne tribine i time bi spor bio riješen, međutim, FK Željezničar ne želi priznati da je došlo do greške pri upisu broja čestice parcele i mi smo prinuđeni da branimo svoje interese", zaključio je Mehičević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije