Šta nas očekuje danas u kvalifikacijama za EURO 2020?

Radiosarajevo.ba
Šta nas očekuje danas u kvalifikacijama za EURO 2020?
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić i Mate Patkai

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u fudbalu nastavljaju se danas, a na programu su utakmice u grupama C, I, E i G.

Najzanimljiviji duel odigrat će se na stadionu Poljud u Splitu gdje nas očekuje duel domaće Hrvatske i Mađarske. Hrvatska je trenutno prva u grupi sa 10 bodova, jednim više od Mađarske i Slovačke.

U ovoj grupi još se sastaju Slovačka i Wales. Wales ima šest bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na vodeće.

Sjeverna Makedonija će u grupi G odigrat duel s reprezentacijom Slovenije. Slovenija je trenutno druga sa 11 osvojenih bodova, dva manje od lidera Poljske i jednim više od Austrije. Sjeverna Makednoja ima osam bodova.

Osim ovog duela odigrat će se i susret Latvija - Poljska i Austrija Izrael.

U grupi C Nizozemska će na svom terenu ugostiti Sjevernu Irsku. Nizozemci imaju tri boda manje od Njemačke i Sjeverne Irske (12), ali i utakmicu manje. Osim ovog duela u ovoj grupi će se još sastati Bjelorusija i Estonija.

U grupi I Belgija ima maksimalnih 18 bodova i na svom terenu dočekuje San Marino. U slučaju trijumfa Belgija će osigurati mjesto na Europskom prvenstvu. Prvi pratioc Rusija ima 15 bodova, osam više od trećeplasiranog Kazahstana. Rusija danas igra sa Škotskom na svom terenu, a Kazahstan će ugostiti Cipar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije