Prve utakmice play-offa: Ajax još traži formu, pobjede Bruggea i Slavije

Radiosarajevo.ba
Prve utakmice play-offa: Ajax još traži formu, pobjede Bruggea i Slavije
Twitter / Detalj s utakmice Apoel - Ajax

Večeras su odigrane tri utakmice play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka u fudbalu. U najzanimljivijem duelu Apoel i Ajax odigrali su bez golova na Neo GSP stadionu u Nikoziji.

Fudbaleri holandskog prvaka, prošlogodišnji polufinalisti Lige prvaka, imali su više od igre, ali su Kiprani bili bliže pogotku. Ako je suditi po razvoju događaja na terenu, puleni Erika ten Haga ne mogu spokojno očekivati revanš za osam dana, pogotovo zato što će izostati Noussair Mazraoui koji je u finišu morao u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

U preostale dvije odigrane utakmice slavili su gosti. Slavia Prag je pobijedila rumunski Cluj 1:0 golom Masopusta (28), a u redovima rumunskog šampiona svih 90 minuta odigrao je bh. reprezentativac Mateo Sušić.

Istim rezultatom Club Brugge pobijedio je u gostima austrijski LASK. Pogodak odluke za trijumf belgijskog vicešampiona postigao je Vanaken iz jedanaesterca u 10. minute. Revanš utakmice igraju se 28. Augusta.

Rezultati utakmica odigranih u utorak: Apoel – Ajax 0:0, LASK – Brugge 0;1, Cluj – Slavia Prag 0:1. U srijedu igraju: Dinamo Zagreb – Rosenborg, Young Boys – Crvena Zvezda, Olympiacos – Krasnodar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije