Srbija nije mogla do iznenađenja, Brazil i Švicarska u osmini finala

Radiosarajevo.ba
Srbija nije mogla do iznenađenja, Brazil i Švicarska u osmini finala
Nogometne reprezentacije Brazila i Švicarske su osigurale plasman u osminu finala Svjetskog prventsva kao dvije najbolje reprezentacije iz grupe E.

U direktnom okršaju na Otkrytiye areni u Moskvi Brazil je savladao reprezentaciju Srbije i s prve pozicije se plasirao nokaut fazu Mundijala u Rusiji.

Brazil je bolju igru u prvom poluvremenu krunisao golom Paulinha u 36. minuti kada je iskoristio sjajn pas Coutinha. Prije gola Brazil je prijetio preko Neymara i Gabrijela Jesusa, ali mreža reprezentativca Srbije Stojkovića ostala je netaknuta.

U nastavku susreta prvi su zaprijetili Brazilci preko Neymara, ali njegov udarac je odbranio Stojković. Na isteku sat vremena igre Mitrović je zaprijetio nakon centaršuta Rukavine, ali njegov udarac je izblokirao Thiago Silva. Pet minuta kasnije ponovo je Mitrović u prilici, no šutira po sredini gola i nije bilo problema za Alissona.

 

Brazilci u 68. minuti stižu do drugog pogotka. Neymar je izveo korner, a na prvoj stativi bio je Silva koji glavom šalje loptu iza leđa golmana Srbije. Stojković je bio na mukama tri minute kasnije kada je odbranio udarac Felipea Luisa.

Do kraja susreta Brazilci su zaprijetili preko Neymara u tri navrata, ali se rezultat nije mijenjao. 

U drugom susretu ove grupe Švicarska i Kostarika su odigrale 2:2.

Kostarikanci su sjajnu otvorili susret i izvršili veliki pritisak na Švicarce u prvih dvadesetak minuta susreta, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Borges je u šestoj minuti šutirao glavom i pogodio prečku. Minut kasnije je udarac Gamboae odbranio Sommer. U desetoj minuti ponovo se prečka ispriječila nakon što je šutirao Colindres s vrha kaznenog prostora. Isti igrač pokušao je deset minuta kasnije, ali ovoga puta sjajni Sommer brani njegov udarac.

Švicarci su iz svoj prve ozbiljne prilike u prvom poluvremenu došli do gola i vodstva. Igrala se 31. minuta kada je Embolo asistirao Džemailiju koji pogađa mrežu Navasa.

 

Kostarikanci do izjednačenja su došli u desetoj minuti nastavka susreta kada je Joel Campbell izveo korner a Watson je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu Sommera.

Švicarci su do novog vodstva stigli dva minuta prije kraja susreta kada je Zakarija asistirao Drmiću koji pogađa mrežu Kostarikanaca. Kostarikanci su do izjednačenja stigli u 93. minuti kada je Ruiz pogodio s bijele tačke.

Brazil je završio prvi sa sedam bodova i u osmini finala ide na megdan Meksiku, dok Švicarska igra protiv Švedske. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije