Sramotne scene: Igrači brutalno pretukli sudiju usred utakmice kupa

Radiosarajevo.ba
Sramotne scene: Igrači brutalno pretukli sudiju usred utakmice kupa
Foto: Twitter / Stravične scene iz Londona
Ružne snimke dolaze nam iz Londona. Naime, tamo su u finalu kupa amaterskih klubova, igrači obje ekipe lovili sudiju po terenu, a onda, kada su ga napokon srušili, krenuo je krvnički napad.

Sve je snimio jedan gledatelj, koji je prisustvovao finalnoj utakmici u Wood Greenu, koji se nalazi sjevernom dijelu Londona. U toj utakmici sastale su se dvije turske momčadi, a sada je nogometni savez, pod čijim okriljem se igrao kup, započeo istragu.

"To su ružne i bolesne scene. Trudimo se otkriti tko je kriv za to, a kada pronađemo krivca potjerat ćemo ga iz lige, bez obzira ko je", stoji u službenom saopćenju saveza.

Ovakav napad našao se pod paljbom cijele javnosti, a oglasio se i Martin Cassidy koji se bori za sudačka prava. On je napad nazvao najgorim koji se ikad dogodio na britanskim nogometnim igralištima.

"To je sigurno najgori video napada na sudiju koji smo ikad vidjeli u Britaniji. Sreća u nesreći je da je to bila finalna utakmica kupa, jer u protivnom ne bi bilo videa, a savez bi samo zanemario takav napad", istaknuo je Cassidy.

Cijeli slučaj prijavljen je i londonskoj policiji.

"Dobili smo izvještaje o incidentu koji se dogodio u finalnoj utakmici kupa koja se igrala 20. maja. Trenutno provodimo istragu i nemamo više nikakvih detalja koje možemo otkriti", saopćila je policijska uprava.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije