Spuštena zavjesa na grupnu fazu Lige prvaka: Pjanić kapiten u pobjedi Juvea

Radiosarajevo.ba
Spuštena zavjesa na grupnu fazu Lige prvaka: Pjanić kapiten u pobjedi Juvea
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Liga prvaka

Odigrano je i posljednjih šest susreta 6. kola grupne faze Lige prvaka, u kojim i nije bilo previše uzbuđenja kada je u pitanju borba za prolazak dalje, pošto je uglavnom sve već bilo riješeno.

Atletico Madrid je na svom stadionu golovima Joaa Felixa i Felipea savladao Lokomotiv iz Moskve s 2:0 i tako potvrdio prolazak dalje s drugog mjesta, odmah iza Juventusa.

Stara dama je gostovala Leverkusenu, a slavila je golovima Cristiana Ronalda i Gonzala Higuaina.

Tako su Apotekari završili treći i svoju evropsku avanturu nastavljaju u Evropskoj ligi. Treba napomenuti da je Juve u ovom meču Miralem Pjanić predvodio s kapitenskom trakom na ruci, a igrao je svih 90 minuta.

Crvena zvezda je u Pireju protiv Olympiakosa poražena sa 1:0, a presudio im je gol El Arabija iz penala na samom kraju utakmice, tačnije u 87. minuti.

Tako je Zvezda takmičenje završila na četvrtom mjestu i zbog ovog poraza se oprostila i od igranja Evropske lige na proljeće…

Treba napomenuti da je i beogradski tim u prvom dijelu imao priliku iz penala doći do vodstva, ali je Tomane promašio.

Ova dva tima su se sastala u Minhenu, a Bavarci su slavili sa 3:1. Za njih su pogađali Coman, Muller i Coutinho, dok je strijelac jedinog gola za Spurse bio mladi Sessegnon.

U grupi “A” je PSG potopom Galtasaraya s 5:0 potvrdio prvo mjesto, dok je Real s 1:3 slavio na gostovanju Club Bruggeu u Belgiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije