Serija A / Sprema se iznenađenje: Bivši fudbaler Sarajeva na radaru AC Milana

12. 10. 2017. u 13:20:00 J. M.

Shares:0

I pored velikih ulaganja novih kineskih vlasnika, rezultati AC Milana su razočaravajući.

Italijanski gigant uložio je ovog ljeta više od 200 miliona eura u nove fudbalere, a na tabeli serije A Rossoneri zauzimaju tek sedmo mjesto, s devet bodova zaostatka za vodećim Napolijem.

To je pojačalo pritisak na trenera Vincenza Montellu jer mnogi sumnjaju da je sposoban vratiti Milan u vrh europskog i talijanskog fudbala. Kao cilj u novoj sezoni postavljen je plasman u Ligu prvaka...

Već su počele špekulacije o Montellinom nasljedniku, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata spominje se Vladimir Petković.

Član šampionske ekipe FK Sarajevo iz sezone 1984-1985 trenutno je selektor reprezentacije Švicarske, s kojom je ostvario odlične rezultate u posljednje dvije godine zbog čega je prijevremeno produžio ugovor.

No, u utorak je reprezentracija Švicarske porazom u Lisabonu od Portugala (0:2) ostala bez direktnog plasmana za Svjetsko prvenstvo. Zato će Nati (nadimak švicarske reprezentacije) kartu za Rusiju tražiti u baražu.

Švicarski mediji nagađaju da bi eventualni neuspjeh u baražu mogao dovesti do sporazumnog raskida ugovora između švicarskog saveta i Petkovića.

Ukoliko bi se to desilo, Petković bi bio možda najozbiljniji kandidat za trenera Milana. Već je radio u Italiji i s Lazijom osvojio Kup 2013. godine...

NEMA KOMENTARA