Sporna odluka Gigovića obilježila meč: Sudija "pogurao" Borac protiv Veleža

1
Radiosarajevo.ba
Sporna odluka Gigovića obilježila meč: Sudija "pogurao" Borac protiv Veleža
Printscreen / Prvi gol Borca protiv Veleža

Borac je u 10. kolu Premijer lige BiH večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci ugostio Velež, te ga savladao sa 2:0.

Bila je to dosta tvrda utakmica između ova dva rivala, a obilježila ju je sporna odluka sudije Miloša Gigovića, kada je u 51. minuti pokazao drugi žuti karton Brandau, a samim tim ga i isključio s utakmice. Domaći su protestovali zbog takve odluke, a Brandao je nezadovoljan napustio travnjak.

Nakon toga je Borac iskoristio brojčanu nadmoć na terenu, no krenimo od samog početka.

Počelo je udarcem Stojana Vranješa već u drugoj minuti koji je zaustavio Adnan Bobić, a na drugoj strani brzo uzvraća Samir Zeljković, ali i on nije imao uspjeha.

Goran Zakarić u 11. minuti pravi sjajan prodor, ali nije bilo nikoga na drugoj stativi nakon njegovog ubačaja. Nakon toga je uslijedio duži period bez uzbuđenja, a u 34. minuti prva velika šansa za Borac, piše SCSport.

Tada Almedin Ziljkić nije uspio najbolje zahvatiti loptu u situaciji jedan na jedan s Bobićem. Na odmor se otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme počinje slično kao i prvo. Na početku udarcem iskosa s desne strane prijeti Vranješ, a na drugoj strani Brandao s ivice kaznenog prostora šutira pored gola.

U 51. minuti ključni detalj susreta. Brandao je pri jednom duelu, prema mišljenju sudije Gigovića, zakačio Brtana po licu, te mu je arbitar iz Bosanske Gradiške pokazao drugi žuti karton odnosno crveni, te ga isključio s utakmice.

Ubrzo nakon toga Borac koristi brojčanu nadmoć i dolazi do vodstva. Đorđe Ćosić je centrirao s lijeve strane na drugu stativu, a glavom loptu u mrežu za 1:0 šalje Zakarić.

Nije se baš toliko na terenu osjetilo da Rođeni imaju igrača manje, ali ipak su se dosta patili u posljednjoj trećini terena te nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Bojanu Pavloviću.

U 80. minuti je Zakarić mogao riješiti meč. Imao je priliku nakon dodavanja Ziljkića, ali ga je izblokirao defanzivac Veleža.

Borac je pobjedu ovjerio u 88. minuti kada je Stojan vranješ ubacio iz kornera, a rezervista Cruz nakon gužve u petercu poslao loptu u mrežu za 2:0.

Bio je to i konačan rezultat.

U trećem meču danas, fudbaleri Širokog Brijega savladali su Krupu sa 1:0. Domaći su dominirali tokom cijelog susreta i po svemu prikazanom pobjeda je zaslužena. Krupa je povremeno bila opasna, ali bilo je to premalo za pozitivan rezultat.

Podsjetimo, u prvom duelu dana Sloboda je sa 2:0 nadigrala Olimpik.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije