Spektakl u Lisabonu pripao Benfici, Arsenal bolji od Napolija

Radiosarajevo.ba
Spektakl u Lisabonu pripao Benfici, Arsenal bolji od Napolija
Foto: EPA-EFE / Arsenal slavio protiv Napolija

Odigrane su prve četiri utakmice četvrtfinala Liga Europe, a najzanimljivije je bilo u Lisabonu gdje je Benfica dočekala Eintracht iz Frankfurta.

Na stadionu trofejnog portugalskog kluba vidjeli smo fantastičnu fudbalsku predstavu, a Benfica je na kraju slavila rezultatom 4:2. Gosti su u 20. minuti dobili crveni karton i ostali sa deset igrača. Precizan za vodstvo Benfice bio je Joao Felix u 21. minuti.

Gosti su se vratili nakon kombinacije Ante Rebića i Luke Jovića, a najbolji strijelac Eintrachta pogodio je za izjednačenje. Na odmor je Benfica ipak otišla s vodstvom. Strijelac je bio Joao Felix još jednom.

U 50. minuti susreta domaćin je došao i do trećeg gola. Strijelac je bio Dias. Svoj hat-trick Joao Felix kompletirao je u 54. minuti. Do kraja susreta Paciencia je pogodio i smanjio na 4:2.

Arsenal je na svom terenu dočekao Napoli. Domaćin je slavio rezultatom 2:0. Poveli su preko Ramseya u 15. minuti, a Koulibaly je postavio konačnih 2:0 kada je zatresao svoju mrežu. Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za domaće.

Valencia je na gostujućem terenu slavila protiv Villarreala rezultatom 3:1. Golove za goste postigli su Guedes (dva puta) i Wass, dok je za domaće precizan bio Cazorla.

Chelsea je na gostovanju u Pragu golom Alonsa slavio protiv Slavije rezultatom 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije