Zukanović: Želimo na EURO, u prvoj utakmici očekujemo svi pobjedu

Radiosarajevo.ba
Zukanović: Želimo na EURO, u prvoj utakmici očekujemo svi pobjedu
Foto: AA / Ervin Zukanović
Održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili predstavnici fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pomoćni trener Dragan Spasić istakao je da još uvijek nije poznat status Seada Kolašinca koji osjeća bol u ramenu, ali je trenirao.

“Nismo još odlučili o Seadu Kolašincu, njegov status će biti poznat nešto kasnije. On je trenirao, ali će vam šef bolje reći da li će igrati. Imaju svoje i mane i vrline, morat ćemo slušati šefa kako bi igrači nastavili tamo dokle su došli. Mi smo nešto uradili u prethodnoj godini u Ligi nacija, tako da možemo i imamo moral više da nastavimo gdje smo stali”, ističe pomoćni trener i dodaje:

Od nas zavisi da li ćemo im dozvoliti da vrline iskoristiti i da mane izbacimo i napravimo rezultat. Jučer i danas smo imali tehničko-taktičke pripreme za utakmice, tako nastavljamo. Fokus je na prvoj narednoj utakmici, a ne na obje”, dodao je Spasić.

Ervin Zukanović, standardni prvotimac Zmajeva, nada se odlasku na Euro, te ističe da je sve na igračima koji moraju nastaviti sa vrijednim radom.

“Poslije dobrog ciklusa u Ligi nacija, raspoloženi smo svi, lijepo je biti dio tima. Imali smo nešto teže treninge nakon kiše, ali tu smo i pripremamo se za utakmicu. Naravno, u prvoj utakmici očekujemo svi pobjedu, ali je najbitnije da svi budemo koncentrisani jer nema lakog protivnika. Maksimalno moramo biti motivisani jer ako otvorimo pobjedom, otvaraju nam se druga vrata”, rekao je Zukanović.

“Sve zavisi o nama. Sa novim selektorom igramo motivisano i koncentrisano, a to je cilj za uspjeh. Želimo na Evropsko prvenstvo, sa ovakvim angažmanom dolaze i rezultati. Želimo biti motivisani i sve je na nama. Vjerujemo da možemo na Euro, ako ovako nastavimo raditi i igrati. Ne treba ići toliko daleko, najbitnije je da otvororimo kvalifikacije s pobjedom i tada ćemo razmišljati o ostalim utakmicama”, dodaje fudbaler Genoe.

“Ne osjećam pritisak i ja mislim da sam opravdao očekivanja u posljednjim utakmicama. Cilj je da probamo napraviti rezultat, ako to ne uspijemo, onda smo na pogrešnom putu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije