Španski mediji: Barca i PSG pronašli način za transfer Neymara

Radiosarajevo.ba
Španski mediji: Barca i PSG pronašli način za transfer Neymara
Foto: EPA / Neymar

Potencijalni transfer Neymara iz PSG-a u Barcelonu odavno se pretvorio u najveću sapunicu ovog prijelaznog roka, a Sport danas donosi nove detalje o mogućem dogovoru dva klubova. Katalonski list navodi da su Barcelona i PSG pronašli novu formulu kojom bi mogli izvesti transfer, a riječ je o posudbi s obavezom otkupa.

Barcelona trenutno nema novca za dovođenje Brazilca pa bi joj ta opcija najbolje odgovarala kako bi sljedećeg ljeta mogla bez većih problema isplatiti oko 200 miliona eura, koliko PSG traži za njega. Katalonci su ovog ljeta već doveli Griezmanna iz Atletica i De Jonga iz Ajaxa za 195 miliona eura, a ukupno su potrošili 235 miliona na pojačanja pa nemaju puno manevarskog prostora.

Nekoliko igrača, poput Malcoma, Cillessena i Andrea Gomesa napustilo je klub u pokušaju da se osiguraju sredstva kojima bi Neymar mogao biti doveden, ali kako PSG odbija sve ponude u koje Barcelona pokuša uključiti igrače, ne preostaje im ništa nego pokušati kupiti vrijeme.

Neymar je izazvao raskol u svlačionici PSG-a, posvađao se i sa sportskim direktorom Leonardom pa ga se čelnici kluba žele što prije riješiti kako ne bi unosio dodatni nemir u svlačionicu.

Ranije ove sedmice PSG je zaprijetio da neće Barceloni dozvoliti da pregovara s Neymarom. Problem je nastao zato što su otkrili kako su Katalonci od Brazilca tražili da namjerno remeti mir u svlačionici Parižana kako bi ga se ovi riješili, ali sada su se predomislili jer je očito kako Neymar ne želi ni u jedan drugi klub osim Barcelone.

Neymar više ne želi čekati niti se upuštati u daljnje razgovore u kojima bi ga ljudi iz kluba mogli opet nagovarati da se predomisli. Njegov stav je jasan. Podsjetimo, PSG je prije dvije godine doveo Neymara iz Barcelone za 222 miliona eura, što je i dalje svjetski rekord, a nije ga planirao prodati za iznos manji od toga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije