Fenomenalan duel Španije i Portugala, šest golova i het-trik Ronalda

Radiosarajevo.ba
Fenomenalan duel Španije i Portugala, šest golova i het-trik Ronalda

U sjajnoj utakmici, prvog kola SP-a Španija i Portugal su odigrali neriješeno 3:3. Bila je to utakmica odličnog tempa i visoke kvalitete.

Portugal je poveo sa 1:0 od četvrte minute, nakon penala koji je izborio i realizirao Cristiano Ronalda. Sjajni Portugalac minut ranije ušao je u kazneni prostor, gdje ga je srušio Nacho.  Sudija Gianluca Rocchi iz Italije nije imao nikakve dileme i pokazao je na penal. Ronaldo je bez problema pogodio s bijele tačke, a golman David de Gea nije imao nikakvu šansu. 

Ronaldo je ovim pogotkom ostvario još jedan rekord. Naime, Ronaldo je postao prvi igrač u historiji koji je zabio gol na osam uzastopnih velikih fudbalskih reprezentativnih takmičenja (svjetska i evropska prevnstva). Ronaldo je zabijao na svakom prvenstvu još od Eura 2004.g.

Diego Costa je izjednačio u 24. minuti nakon niza odličnih solo poteza u kojim s eoslobodio nekoliko čuvara u kaznenom prostoru Portugala.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, Portugal je poveo sa 2:1. Ponovo je strijelac bio Ronaldo. U 44. minuti, Portugalac je primio loptu na 17 metara i bez oklijevanja, iz prve, pucao prema golu Španije. Očekivalo se da golman de Gea ne bi trebalo imati problema, ali je čuvar mreže gola Španije napravio početničku grešku i dozvolio da mu lopta prođe ispod ruke i završio iza linije gola. Bila je to užasna greška de Gee, koja je podsjetila na greške golmana Kariusa iz finala Lige prvaka.

Fenomenalno prvo poluvrijeme je završilo sa rezultatom 2:1 za Portugal. Španija je kontrolirala igru, ali je Portugal iz odličnih tranzicija bio ubitačan i otišao na poluvrijeme sa vođstvom.

U drugom poluvremenu, Španija je nastavila da gradi napade, te je uspjela da dođe do izjednačenja u 55. minuti sa drugim golom Diega Coste, nakon akcije koja počela iz slobodnog udarca. Busquets je svojom drugom asistencijom omogućio Diegu Costi da dođe do drugog pogotka.

Odmah zatim je u 58. minuti Nacho prelijepim volejem doveo Španiju u vođstvo od 3:2.

Nakon toga je Španija uspjela umiriti igru i pokušala privesti utakmicu kraju. Međutim, fenomenalni Ronaldo je u 88. minuti pogotkom iz slobodnog udarca postigao het-trik, te donio svom Portugalu bod u ovom fenomenalnom duelu.

Ova utakmica je bila užitak za gledanje, te je sigurno već jedan od kandidata za najljepšu utakmicu turnira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije