Španska strogoća: Nogometni klub kažnjen zbog premalo navijača na utakmici

Radiosarajevo.ba
Španska strogoća: Nogometni klub kažnjen zbog premalo navijača na utakmici
Nevjerovatna kazna izrečena je ovih dana nogometnom klubu Celta iz Viga, koju je španska La Liga kaznila jer su imali premalo igrača na tribinama.

Kako je navedeno, Celta je kažnjena oduzimanjem dijela novca koji inače zarađuje od TV prava, zahvaljujući pravilu koje je doneseno prošle godine, a koje kazuje kako tribine moraju biti popunjene barem 70 posto, prenosi Goal.

Španska La Liga zaključila je kako ne želi da u svijet šalju fotografije praznih tribina, te tokom utakmice tribina koju snima TV kamera jednostavno mora biti popunjena.

Celta to nije ispoštivala na domaćim susretuima protiv Sociedada i Alavesa i bit će joj oduzet dio novca koji klubovi dobijaju od TV prava.

Savez je tako prebacio na klubove obavezu da svojim akcijama popune stadion, a Celta se za posljednju utakmicu, protiv Getafea prošli vikend, odlučila na onu najpopularniju - smanjila je cijenu ulaznica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije