Španija ide na Euro, Švedska i Rumunija nastavlju trku, Švicarska opet u igri

Radiosarajevo.ba
Španija ide na Euro, Švedska i Rumunija nastavlju trku, Švicarska opet u igri
Twitter / Slavlje Harisa Seferovića nakon vodećeg gola za Švicarsku protiv Irske

Osim debakla fudbalske reprezentacije BiH u Atini, u utorak poslijepodne i navečer odigrane su i ostale utakmice kvalifikacija u grupama D, F, G, J.

Već smo izvijestili da je Finska u prvoj utakmici naše grupe pobijedia Armeniju 3:0 što je, pokazat će se nepuna tri sata kasnije, ovoj selekciji skoro osiguralo prvi plasman na Europsko prvenstvo. Fincima treba samo pobjeda nad Lihtenštajnom 15. novembra…

Loše vijesti iz Finske za Zmajeve: Pobjeda nad Grčkom je imperativ

Reprezentacija Italije je pobjedom u gostima nad Lihtenštajnom 5:0 zadržala 100-postotan učinak: Strijelci za trijumf "Azzurra" bili su Bernardeschi, Belotti 2, Romagnoli i El Shaarawy.

Rezultati by SofaScore

U grupi D Švicarska je Ženevi pobijedila Irsku 2:0 golovima Seferovića (16) i Duffyja (90) i zadržala dobre šanse za plasman na Euro.

Rezultati by SofaScore

Vrlo zanimljivo je u grupi D: Švedska je u Stockholmu imala u džepu pobjedu nad Španijom nakon vodećeg gola Berga (50). No, "Furija" je u posljednjim, sekundama iščupala bod pogotkom Rodriga i tako osigurala Euro.

Srećom po Šveđane, u 90. Minute je pobjedu ispustio i njihov direktni konkurent, selekcija Rumunije u meču s Norveškom. Rumuni su poveli preko Mitrite (62), poravnao je Soerloth (90).  

Rezultati by SofaScore

Odigrana je i jedna utakmica grupe G: Reprezentacija Izraela je savladala Latviju s 3:1.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije