Poraz Zmajeva: Uspavanka u Las Palmasu završena minimalnom pobjedom Španije

Radiosarajevo.ba
Poraz Zmajeva: Uspavanka u Las Palmasu završena minimalnom pobjedom Španije
Foto: EPA-EFE / Španija - BiH
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Las Palmasu gostovala kod reprezentacije Španije u prijateljskom susretu. Slavio je domaćin rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme utakmice u Las Palmasu bilo je izuzetno nezanimljivo i gotovo da se nema šta izdvojiti, a da je bilo vrijedno pažnje. Činilo se kao da i jedni i drugi jedva čekaju da se ova utakmica završi.

Ali, krenimo redom. Prosinečki je u odnosu na Austriju izvršio nekoliko izmjena. Na terenu nije bilo Miralema Pjanića zbog povrede, a nije bilo ni odličnog Tonija Šunjića u odbrani, kao ni Ognjena Vranješa, Eldara Ćivića i Harisa Duljevića. Umjesto njih priliku su dobili Bičakčić, Nastić, Cimirot, Gojak i Krunić.

Prije početka utakmice u svom rodnom gradu od dresa reprezentacije oprostio se bivši saigrač Edina Džeke - David Silva.

Eh sada, onaj teži dio, a to su prilike koji pratkično nije bilo u prvom poluvremenu.

Na samom otvaranju slabo je pokušao Višća. U 15. minuti Asensio je šutirao, lopta je pogodila Zukanovića i završila daleko iznad prečke Šehićevog gola. Pokušao je potom Suso u 27. minuti, ali ni on nije precizan.

U 31. minuti Moratu je izblokirao Bičakčić. Mi smo zaprijetili u 38. minuti. Cimirot je centrirao, a odbrana Španije panično izbacila u korner. Potom je u 40. minuti Isco šutirao slabo, a Šehić je bez problema "pokupio" loptu. Do kraja prvog poluvremena Džeko je šutirao preko prečke iskosa sa lijeve strane, dok je Asensio glavom šutirao pored stative.

U drugoj minuti drugog poluvremena pokušao je nakon ubačaja Isca - Morata, ali je loše šutirao preko prečke gola naše reprezentacije. Isti igrač pokušao je u 52. minuti nakon greške Cimirota, ali nije bio precizan ni ovaj put.

Već u narednom napadu Džeko je odlično uposlio Višću, ali je na njegov centaršut zakasnio Rade Krunić. Najbolju priliku Morata je imao u 58. minuti susreta. Šehić je odbranio udarac Asensija, a Morata je promašio prazan gol.

Španija je došla do vodstva u 78. minuti susreta. Nakon što je Šehić odbranio udarac Isca, lopta se odbila do rezerviste Mendeza koji pogađa praznu mrežu našeg gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a ovo je prvi poraz naše reprezentacije u posljednjih deset utakmica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije