Solskjaer za tri igrača spremio 300 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Solskjaer za tri igrača spremio 300 miliona eura
Foto: Twitter / Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer je navodno tražio tri igrača ovog ljeta, pojačanja u svim linijama tima, a sve se vrti oko štopera. Naime, spremni su da plate oko 120 miliona eura za Koulibalyija, što bi bio svjetski rekord, mada se sada pominje da će Napoli tražiti 150 za Senegalca.

Koulibaly je po mnogina najbolji štoper na svijetu i bio bi ogromno pojačanje za "Crvene đavole".

Drugo ime, i to je poznato je Jadon Sacnho,  za kojeg će Borussia Dortmund tražiti visoku odštetu, 100 miliona vjerovatno slomilo otpor Nijemaca. U pitanju je jedan od najtalentovanijih igrača na svijetu i Solskjaer vjeruje da bi se sjajno uklopio u postojeću ekipu koja, sa nekoliko sjajnih mladih igrača ima sjajnu budućnost.

Treće ime je Bruno Fernandes iz Sportinga. On bi trebalo da zauzme mjesto u veznom redu, Fred djeluje kao promašaj, a spominje se i odlazak Andera Herrere.

Fernandes, koji je igrao za Udinese se vratio u domovinu, obukao dres Sportinga, koji se  suočava sa bankrotom, vjerovatno će morati da ga proda. Prošle sezone je bio najbolji igrač lige, ove je već dao 23 gola u 42 meča, imao i 13 asistencija. Trenutna klauzula je 100 miliona, ali jasno, Sporting može da računa na pedesetak, a platili su ga 8.5 miliona.

Na ovaj način bi United potrošio između 250 i 300 miliona eura u prijelaznom roku, ali i stvorio zaista odličan tim, sposoban da napravi nešto više u šampionatu naredne sezone.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije