Solskjaer doveo prvo pojačanje: James potpisao za Manchester

Radiosarajevo.ba
Solskjaer doveo prvo pojačanje: James potpisao za Manchester
Foto: Manchester United / Ilustracija / Manchester United

 doveo prvo pojačanje u ljetnom prelaznom roku. Naime, ugovor sa Unitedom je potpisao 21-godišnji Daniel James, koji je ujedno i prvo pojačanje od dolaska Olea Gunnara Solskjaera na poziciju menadžera, prenosi Anadolu Agency (AA).

James je reprezentativac Velsa, a za prvi tim Swansea Cityja, iz kojeg je stigao na Old Trafford, debitovao je u februaru 2018. godine.

“James je uzbudljiv mladi krilni igrač sa mnogo vještina, vizijom, izuzetnog tempa i dobre radne etike. Imao je sjajnu sezonu u Swansea Cityju i ima sve atribute neophodne da postane igrač Manchester Uniteda. Ovo je savršeno okruženje za njega da nastavi svoj razvoj“, kazao je Solskjaer za klupsku internet stranicu.

James je potpisao petogodišnji ugovor sa mogućnošću produženja.

“Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu i izazov kojem se zaista radujem. Premier liga je najbolja liga na svijetu, a Manchester United je savršeno mjesto za mene da nastavim da napredujem“, rekao je James.

Mladi Velšanin je “eksplodirao“ ove sezone u Championshipu, a u svim takmičenjima za Swansea je odigrao 39 utakmica uz šest golova. U dresu reprezentacije Velsa nastupio je četiri puta i jednom se upisao u strijelce.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije