Šok u Madridu: Real izgubio pred svojim navijačima i ostao bez rekorda

Radiosarajevo.ba
Šok u Madridu: Real izgubio pred svojim navijačima i ostao bez rekorda
Real Madrid izgubio je od Betisa u Madridu golom Antonija Sanabrije u 94. minuti. Kraljevski klub nakon ovog poraza zaostaje već sedam bodova za vodećom Barcelonom koja ima maksimalnih 15 bodova.

Ovo je tek treći put u klupskoj historiji da Real nije pobijedio u prve tri domaće utakmice sezone. Prije Betisa kiksali su protiv Valencije s kojom su odigrali 2:2 i Levantea s kojim su remizirali 1:1.

Aktualni europski i španski prvak je dominirao cijeli susret, ali nije uspio slomiti gostujuću odbranu. Junak utakmice bio je Betisov golman Adan koji imao nekoliko fantastičnih odbrana. Posebno se istaknuo u 73. minuti kada je sjajan udarac Garetha Balea petom skrenuo u stativu.

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez golova Betis je nakon brze kontre stigao do pobjede. Antonio Barragan je sjajno uposlio Sanabriju koji je udarcem glavom matirao Keylora Navasa.

Bila je to prva Betisova pobjeda u zadnjih devet međusobnih susreta, a posljednju pobjedu na Santiago Bernabeu ekipa iz Seville je ostvarila u novembru 1998. također rezultatom 1:0.

Iako su uputili čak 27 udaraca prema golu Betisa (sedam u okvir), igrači Reala prvi su put nakon aprila 2016. godine i utakmice protiv Manchester Cityja napustili teren bez postignutog pogotka.

Ovaj poraz znači i kraj niza od čak 73 utakmice u kojima su zabili barem jedan pogodak. Tim su se učinkom izjednačili s Peleovim Santosom, ali nisu uspjeli zabiti još jedan gol vrijedan rekorda.

Atletico Madrid je na gostovanju pobijedio Athletic Bilbao 2:1 nakon što su domaćini u 41. minuti kod rezultata 0:0 promašili kazneni udarac. Pucao je Aritz Aduriz, ali je Slovenac Jan Oblak fantastično reagirao odbranivši njegov udarac.

U nastavku susreta Atletico je poveo 2:0 golovim Angela Corree (55) i Yannicka Carrasca (73), a u sudijskoj nadoknadi smanjio je Raul Garcia (90+2), javlja Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije