Japan: Vahid Halilhodžić smijenjen dva mjeseca prije SP-a

Radiosarajevo.ba
Japan: Vahid Halilhodžić smijenjen dva mjeseca prije SP-a
Sjajni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić smijenjen je sa funkcije selektora nogometne reprezentacije Japana, samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Reprezentacija koja je upravo pod palicom popularnog Vahe uspjela izboriti plasman na ovo Svjetsko prvenstvo dobit će novog selektora, koji će morati pronaći rješenja za borbu sa Senegalom, Poljskom i Kolumbijom, u grupi H, gdje se nalaze, prenosi Goal.

Predsjednik saveza Kozo Tashima izjavio je kako je Vaha upoznat s odlukom i tijekom ponedjeljka savez će objaviti ime čovjeka koji će Samuraje voditi u Rusiji.

Razlog je loša forma reprezentacije uoči SP-a nakon remija s Malijem i poraza od Ukrajine u prijateljskim utakmicama u martu. Kao da će novi izbornik imati kada podići im formu...

Osebujnom Vahi historija se ponavlja. Naime, 65-godišnjak je na klupi Obale Slonovače otkaz dobio četiri mjeseca prije početka mundijala u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Također je prošao kvalifikacije pa nije imao priliku voditi selekciju na SP-u.

Siroti bivši trener Dinama svakako je postao jedinstven slučaj u historiji nogometa kao čovjek koji je tri puta izborio Svjetsko prvenstvo, a samo jednom (Alžir 2014.) na njega i otišao.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije