Služio kao spavaonica: Priča o Passatu iz Bijeljine stigla u čuveni Bild

J. M.
Služio kao spavaonica: Priča o Passatu iz Bijeljine stigla u čuveni Bild
Foto: Bild / Milan Jović i njegov VW Passat

Jedan od fudbalera koji je obilježio aktuelnu sezonu Bundeslige je Luka Jović. Mladi Bijeljinac je sa 17 golova drugi najbolji strijelac njemačkog prvenstva i najzaslužniji što je Eintracht Frankfurt u četvrtfinalu Lige Europe i trci za Ligu prvaka. 

Za 21-godišnjheg napadača zainteresirani su Bayern, Barcelona, Real, Manchester City...

Priča o Luki Joviću zainteresirala je i novinare visokotiražnog Bilda koji su došli u BiH i napravili priču s Lukinim ocem Milanom. U razgovoru za Bild Milan Jović se podsjetio koliko se žrtvovao za sina, čak se i zadužio da bi mu osigurao karijeru.

Kao i svaki put kad se govori o Luki Joviću ne može se zaobići vremešni karavan VW Passat Variant koji je nekad služio kao spavaonica zvijezdi Eintrachta, a Milan Jović je pozirao kraj čuvenog "oldtimera".

"I danas imam Passat karavan kojim sam ga šest godina dovozio iz Batara pored Bijeljine u Beograd. To mi je uspomena. Taj automobil me nikada nije ostavio na putu... Ma, kad se samo sjetim... Spavali smo u tom Passatu. Oborim zadnje sjedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, jer smo iz Batara morali da krenemo ranije. Sjećam se da je jedan vikend igrao dvije utakmice, prvu u subotu popodne, a drugu u nedjelju rano ujutru. Nije nam se isplatilo da se vraćamo preko Drine. Dotjerao sam automobil ispred južne tribine i tu smo proveli noć. Palio sam ga često da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima... Svi su se čudili", prisjetio se prije nekoliko godina Milan Jović početaka Lukine karijere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije