! / Slučaj Zajmović: Odmotava se klupko ko je kriv za skandal u Mostaru, slijede sankcije

15. 04. 2019. u 11:58:00 A. S.

Shares:0

Akteri nesvakidašnjeg skandala u nogometu u Bosni i Hercegovini, pa i regionu i Europi, koji su u susretu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru napravili propust u zapisniku, te su ime igrača Željezničara Dženana Zajmovića naveli pod pogrešnim brojem, bit će kažnjeni od strane Nogometnog saveza BiH, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, nevjerovatan slučaj dogodio se tokom proteklog vikenda na utakmici u Mostaru, gdje je Zrinjski sa 1:0 golom Semira Pezera u 49. minuti pobijedio Željezničar.

Derbi u Mostaru: Bodovi pripali Zrinjskom, igračima Želje samo šanse

Manijaci se sjetili Mirze Raščića i poslali snažnu poruku igračima Želje

Trener sarajevskog sastava Amar Osim, u igru je želio ubaciti Dženana Zajmovića, no zbog greške u zapisniku krilni fudbaler Željezničara nije ušao na teren.

Zajmović je tokom cijelog toka sezone nosi dres s brojem 18, tako je bilo i u meču sa Zrinjskim. 

No, igrač Plavih s Grbavice u službenom zapisniku je bio uvršten sa brojem 17 i zato nije mogao na teren.

Zapisnik s meča Zrinjski - Željezničar gdje se potkrala greška sa brojem Zajmovića - undefined

FOTO: Sport1.ba: Zapisnik s meča Zrinjski - Željezničar gdje se potkrala greška sa brojem Zajmovića

Podsjetimo, na konferenciji za medije Amar Osim je dao zanimljiv odgovor.

"Zajmović je imao je pogrešan broj u zapisniku. Fakat piše broj 17, a on ima 18. Ako je tako onda ne možeš ući u igru. Ko je pogriješio, zaista ne znam", odgovorio je Osim.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Nogometni savez Bosne i Hercegovine, gdje su nam kazali da su pogriješili službeni predstavnik FK Željezničar, delegate susreta i četvrti sudija.

“Predstavnik FK Željezničar je pogriješio u broju prilikom dostavljanja spiska. No, delegate susreta i četvrti sudija nisu pogledali zapisnik te su sa svoje strane napravili propust. Ovo neće moći proći bez sankcija, tako da svi akteri koji su napravili propust trebaju očekivati da će biti sankcionirani”, kazao je izvor iz NSBiH za Radiosarajevo.ba.

Četvrti sudija bio je Goran Paradžik iz Ljubuškog, dok je delegat susreta bio Amir Hadžić iz Velike Kladuše. 

NEMA KOMENTARA