Slučaj tuče fudbalerke Željezničara na naslovnicama engleskih medija

Radiosarajevo.ba
Slučaj tuče fudbalerke Željezničara na naslovnicama engleskih medija
Slučaj Silvije Sekačić, fudbalerke ŽFK Željezničar, koja je učestvovala u tuči na utakmici Prve ženske lige FBiH našla se i na naslovnicama engleskih medija.

Sekačić je kažnjena doživotnim isključivanjem iz svih fudbalskih organizacija i zabranom bavljenja ovim sportom, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije BiH.

Skandalozno ponašanje na utakmici Prve nogometne ženske lige FBiH između Mladosti iz Nević-Polja i ŽNK Željezničara koja je završila 1:1 najprije je stiglo do regionalnih medija, a zatim i do ugledne Gazzette dello Sport.

tuca_fudbalerka_zeljeznicar_gazzetta.jpg - Slučaj tuče fudbalerke Željezničara na naslovnicama engleskih medija

 

Podsjećamo, fotografije nemile scene i tuče nogometašica na utakmici stigle su iz Nević-Polja, gdje se odigravala utakmica između ŽNK Mladost Nević-Polje i ŽNK Željezničar. Na zanimljivu utakmicu, koja je završena rezultatom 1:1 bačena je sjena jer je Silvija Sekačić u 87. minuti nasrnula na Adnu Ljubanović.

Ona će, također, biti obrisana iz članstva fudbalske organizacije, a bit će joj zabranjeno i obnašanje bilo koje funkcije u fudbalskom sportu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije