Sarajevo se brzo oporavilo od Atalante i osvojilo velika tri boda na Tušnju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo se brzo oporavilo od Atalante i osvojilo velika tri boda na Tušnju
Fudbalski klub Sloboda dočekao je večeras u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu Fudbalski klub Sarajevo. Gosti iz Sarajeva upisali su trijumf rezultatom 1:0.

Već u petoj minuti susreta Sloboda je mogla doći do vodstva. Baraban je izašao sam pred Kovačevića nakon greške Dupovca, ali je golman Bordo tima fantastično intervenisao.

I to je bilo sve što se moglo vidjeti od fudbala na Tušnju do 37. minute kada je Vasiljević dobro šutirao, a Kovačević sjajno odbranio. Međutim i da je bio pogodak, sudija bi ga poništio zbog ofsajda.

Sarajevo je došlo do vodstva u 45. minuti susreta. Odbrana Slobode je katastrofalno reagovala, lopta je došla do Velkoskog, a Makedonac odlično šutira i matira nemoćnog Vukliša. Bila je to prva šansa za Sarajevo i konačan rezultat prvog poluvremena.

U 56. minuti susreta Sloboda je ostala sa deset igrača. Sam na golmana domaćih krenuo je Mersudin Ahmetović, srušio ga je Vasiljević i dobio crveni karton. Bordo tim je potom nekoliko puta prijetio preko Ahmetovića, ali se rezultat na Tušnju nije mijenjao. Na drugoj strani svoje prilike imala je i Sloboda, ali je siguran bio mladi Kovačević.

U narednom kolu Sarajevo će na svom terenu dočekati GOŠK, dok će Sloboda igrati gradski derbi sa Tuzlom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije