Sloboda počela pripreme, izostali Krpić, Hairlahović i Đorđilović

Fena
Sloboda počela pripreme, izostali Krpić, Hairlahović i Đorđilović
Neuobičajeno rano, s obzirom na zimsko vrijeme, na Tušnju je obavljena prozivka, a sat poslije počeo je prvi trening igrača Slobode, kojim je označen početak priprema tuzlanskog premijerligaša za drugi dio sezone.

Trener Slavko Petrović igrače je okupio već u 8 sati. Na okupljanju se pojavilo 19 igrača, među kojima i Amer Ordagić, kome ugovor sa Slobodom ističe za nekoliko dana i on se danas zvanično oporostio od suigrača. Kao što je poznato, Ordagić je potpisao novi ugovor s norveškim Brannom iz Bergena. 

Među igračima je samo jedno novo ime, a to je golman Igor Marković koji je došao na probu.

Danas se na Tušnju nije pojavio Sulejman Krpić, kao ni Ismar Hairlalhović koji je prešao u Zrinjski. Nije bilo ni Zvjezdana Đorđilovića, dok je Adnan Mujkić pozajmljen prvoligašu Slavenu iz Živinica. Nedavno je Slobodu napustio i golman Filip Erić.

Nakon razgovora u svlačionici, gdje se igračima obratio predsjednik Senad Mujkanović, a objašnjen im je plan priprema, Petrović je razgovarao s novinarima.

"Ostali smo bez nekoliko važnih igrača. Osim Ordagića, Krpića i Hairlahovića, otišli su Kalezić i Ziljkić, a trenutno nemamo nijednu prinovu. S Krpićem situacija nije najasnija. Narednih dana svakako ćemo dovesti pojačanja. S nekim igračima smo kontaktirali, mada je kod nas praksa da svi igrači čekaju 'pet do 12' da se odluče pokušavajući prije toga otići u inostranstvo", rekao je Petrović.

Danas nije bilo ni njegovog prvog pomoćnika Milana Bosanca, koji je promijenio klub, a Petrović kaže da će i taj problem trebati riješiti. Prvi trening vodio je pomoćnik Amir Spahić, odnedavno trener s UEFA Pro licencom, dok je s golmanima radio Edin Ribić.

Petrović je rekao da će se narednih 15 dana raditi u Tuzli, jer to omogućava pogodno vrijeme. Nakon toga ekipa će se preseliti u Tursku gdje će ostati 10 do 13 dana.

"Tamo ćemo odigrati najmanje tri do četiri utakmice, a po povratku još dvije i jako je bitno da čim prije izvršimo popunu ekipe na svim pozicijama", rekao je trener Slobode.

Na prvom treningu bili su slijedeći igrači Slobode: Adnan Hadžić, Azir Muminović, Igor Marković, Haris Mehmedagić, Adnana Salihović, Aleksandar Lazevski, Amar Beganović, Darko Todorović, Amer Ordagić, Aleksandar Ignjatović, Vladimir Grahovac, Edin Salkić, Edis Smajić, Amer Osmanagić, Dino Hodžić, Ibrahim Škahić, Anel Husić, Eldin Omerović i Alen Kurtalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije