Sloboda otkinula bod Širokom Brijegu, skandiranje Vedranu Puljiću

Fena
Sloboda otkinula bod Širokom Brijegu, skandiranje Vedranu Puljiću
Arhiv / Selektor reprezentacije BiH na klupi NK Široki Brijeg

Nogometaši Širokog Brijega i tuzlanske Slobode u posljednjem susretu šestog kola Premijer lige BiH odigrali su bez golova 0:0.

U prvo poluvremenu ni na jednoj strani nije viđena prava prilika, iako je Široki bio nešto opasniji. Domaći su više napadali i u nastavku, ali bez prave ideje u završnici.

Na drugoj strani Sloboda je mogla do vodstva u 72. minuti kada Omar Pršeš s ruba kaznenog prostora gađa gornji lijevi kut gola Luke Bilobrka i za malo promašuje.

Već sljedeće minute napadač Širokog Dražen Bagarić šutira, također, s ruba šesnaesterca, no njegov udarac brani vratar gostiju Goran Vukliš. I to je bilo otprilike to.

Za Široki je to bila druga uzastopna domaća utakmica koja je završila rezultatom 0:0, nakon gostovanja Radnika u četvrtom kolu.

Na ljestvici Premijer lige BiH Željezničar vodi s 13 bodova, Široki je drugi s 12, a Sarajevo treće s 11. Sloboda je sedma s 8 bodova.

Izdvojimo i da su navijači Slobode skandirali Vedranu Puljiću, navijaču Sarajeva koji je nastradao u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine. Puljić je ubijen je vatrenog oružja, u neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije