Sloboda golom Krpića savladala Široki Brijeg

Fena
Sloboda golom Krpića savladala Široki Brijeg
Fudbaleri tuzlanske Slobode pobijedili su ekipu Širokog Brijega s 1:0, u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvih 20 minuta utakmice na stadionu ''Tušanj'' proteklo je bez prilika za postizanje gola. Sloboda je imala terensku inicijativu i vršila je pritisak na gostujući tim, ali većih prilika izabranici Vlade Jagodića nisu imali.

S druge strane Široki Brijeg je čekao priliku da ugrozi protivnika iz kontranapada, međutim, zadnja linija domaćeg sastava je bila oprezna pa opasnosti za golmana Kenana Pirića nije bilo.

U 27. minutu Široki je imao priliku da ugrozi Pirića iz slobodnog udarca, ali lopta pogađa živi zid. Samo tri minuta kasnije Sloboda prijeti iz kontranapada, međutim, odbrana gostiju je bila na visini zadatka.

Do 40. minuta oba tima su imala nekoliko pokušaja, uglavnom nakon prekida, da ugroze gol protivnika, ali promjene rezultata nije bilo.

Kada je izgledalo da će prvih 45. minuta susreta završiti bez golova, u 41. minutu dosuđen je penal za Slobodu, a precizan s bijele tačke bio je Sulejman Krpić.

Tuzlaci su do kraja poluvremena pokušali povećati prednost, nastavili su napadati, ali novih pogodaka nije bilo.

U drugom poluvremenu prvu priliku za gol imali su gostujući nogometaši, tačnije Ivan Krstanović koji se u 52. minutu našao u odličnoj situaciji pred Slobode, ali  je promašio loptu i upropastio do tada najbolju priliku Širokog Brijega.

Široki je u drugom poluvremenu igrao dosta agresivnije u želji da postigne izjednačujući gol ili da eventualno dođe i do preokreta.

U 73. minutu dobro je šutirao igrač Širokog Ćorluka, ali Pirić brani njegov udarac. Kako se bližio kraj susreta gosti su pojačavali napade, a takva igra je otvarala prostor za brze kontranapade Slobode.

Deset minuta prije kraja susreta Igrač Slobode Asim Zec pokušao je volejom savladati golmana Širokog Soldu, ali njegov udarac nije bio precizan. Isti igrač je pet minuta prije kraja iz odlične prilike pogodio stativu i propustio priliku da rješi pitanje pobjednika ovog meča.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, a Sloboda je upisala drugu pobjedu protiv Širokog Brijega u zadnjih sedam dana. Iste ekipe će se susresti ponovo iduće sedmice u revanš susretu osmine finala Kupa BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije