Sloboda deklasirala Vitežane, Radnik savladao Čelika, Krupa bolja od Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Sloboda deklasirala Vitežane, Radnik savladao Čelika, Krupa bolja od Zrinjskog
Nogometaši Slobode naplatili su protiv Vitežana sve račune za prijašnje neuspjehe na domaćem terenu.

U okviru 15. kola Premijer lige BiH ostvarili su drugu domaću, a ukupno treću pobjedu, rezultatom 4:0 (2:0).

Korner s lijeve strane izveo je Vladimir Grahovac, loptu je poslao na drugu stativu, gdje je u skoku Edis Smajić glavom nepogrešivo zatresao mrežu – 1:0.

Već u 10. minuti bilo je 2:0, također nakon prekida. Korner s desne strane izveo je Amer Osmanagić, loptu je kod prve stative glavom zahvatio Amer Ordagić i prebacio je na drugu. Akciju je pratio stoper Ibrahim Škahić koji je sa 5-6 metara savladao golmana Ivana Tirića.

Odličnu priliku za svoj drugi gol propustio je Smajić u 35. minuti. Njegov šut glavom iz neposredne blizine zaustavio je golman Viteza.

Na samom početku drugog dijela Smajić se iskupio za ovaj propust. U 52. minuti drugi put je zatresao mrežu gostiju i time zapečatio njihovu sudbinu na Tušnju. 

Tačku na sjajnu igru i zasluženu pobjedu Tuzlaka stavio je Haris Mehmedagić golom u 71. minuti.

Radnik iz Bijeljine je u okviru 15. kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekao zenički Čelik i slavio sa 3:1. 

Od početka utakmice Radnik je uspostavio inicijativu i dominaciju terenom, a prvu priliku imao je trećoj minuti kada je Srečković šutirao preko gola.   

U 32. minuti Radnik je uspio zatresti mrežu Zeničana. Popović je napravio faul u svom šesnaestercu, a sudac je signalizirao jedanaesterac, koji je izveo Đurić i savladao Markovića za 1:0. 

Tim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme, da bi Radnik postigao još dva gola u drugom dijelu igre. 

Prvo je Srečković početkom drugog poluvremena pogodio za 2:0, da bi isti igrač u 77. minuti susreta postigao i treći gol za Radnik. 

Počasni pogodak za Čelik djelo je Mahmutovića, koji je iskoristio kiks u zadnjoij liniji Radnika i pogodio za 3:1, postavivši tako konačan rezultat ovog meča. 

Krupa je slavila na domaćem terenu protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog rezultatom 1:0 u okviru 15. kola BHT Premijer lige. 

Domaći su se pokazali kao tvrd orah za Plemiće, a gol odluke postigao je Koljić u 31. minuti. Krupa se do kraja bez većih problema uspješno branila, a gosti nisu uspjeli napraviti neke veće prilike kako bi došli do bar boda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije