Slišković uoči derbija: Sarajevo je dosta dobilo dolaskom Musemića

Fena
Slišković uoči derbija: Sarajevo je dosta dobilo dolaskom Musemića
Trener Zrinjskog Blaž Slišković najavio je derbi 12. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva.

Istaknuo je kako je Sarajevo odlična ekipa koja bolje igra na strani, pa od svojih fudbalera očekuje maksimalan angažman i ozbiljnost u subotnjem derbiju.

"Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, s obzirom na renome kluba i igrački kadar, ali zbog psihološkog pritiska ne uspijevaju kući ostvariti dobre rezultate. Zato na gostovanjima igraju rasterećeno i u tim utakmicama pokazuju svoj kvalitet. Zato sutra očekujem tešku utakmicu i jedino uz maksimalan angažman svakog igrača možemo doći do pobjede", kazao je Slišković na redovnoj konferenciji za novinare.

Ključ sutrašnje utakmice bit će bitka u veznom redu za koji Slišković vjeruje da je najbolji dio ekipe Husrefa Musemića.

"Sarajevo ima čvrst srednji red, tehnički dosta kvalitetan. Uz Velkoskog koji se vratio i koji pomaže svojim iskustvom i znanjem, sigurno da je to ekipa za svaki respekt. (...) Sarajevo ima kvalitetu, samo je trebao netko tko će to podići na višu razinu. Dolaskom Husrefa Musemića Sarajevo je dobilo upravo to", smatra trener Plemića.

Zrinjski u posljednje vrijeme muku muči s ozljedama, pa nakon što je šampion BiH do kraja godine ostao bez napadača Tonija Jovića, te bez dva desna bočna igrača – Marina Galića zbog ozljede i Maria Barića koji je napustio klub – za sutrašnji ogled upitan je i nastup lijevog bočnog, kapetana Pere Stojkića.

"Imamo nesreću da nam se ozljeđuju igrači na bočnim pozicijama, upravo tamo gdje imamo najmanje alternativi. Stojkićeva ozljeda je malo ozbiljnija nego smo u početku mislili i sigurno nećemo riskirati da ga izgubimo na duže vrijeme. Sutra će zaigrati samo ako bude sto posto spreman, u suprotnom morat ćemo tražiti neka druga rješenja" poručio je Slišković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije