Slišković uz Sarajevo: Mogu pobijediti Želju i otvoriti nam vrata ka tituli

Anadolija
Slišković uz Sarajevo: Mogu pobijediti Želju i otvoriti nam vrata ka tituli
Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara, ističu, učinit će sve kako bi pobijedili sutra Radnik u Bijeljini u devetom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, i u isto vrijeme istinski navijati za Sarajevo u vječitom bh. derbiju protiv Željezničara.

U slučaju pobjede tima trenera Blaža Sliškovića u Semberiji, te poraza lidera na olimpijskom ”Koševo” od Sarajeva, kolo prije kraja šampionata Zrinjski bi se vratio na prvu poziciju premijerligaške tabele.

”Vjerujem da pobjeda Širokog Brijega u Kupu BiH i izborena Evropa mogu umanjiti ambicije Radnika protiv nas, jer više nemaju šansi za izlaskom na inostranu scenu. Našu šansu vidim u ogromnom motivu, puno većem nego li će ga imati naš protivnik. Ipak, oni će biti nošeni sportskim motivom i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Nadam se da ću sutra ostvariti prvu gostujuću pobjedu na klupi Zrinjskog i da nam može biti presudna u borbi za titulu prvaka BiH sa Željezničarom”, rekao je Slišković.

Nekadašnji selektor BiH uvjeren je da Sarajevo, i pored situacije u kojoj se našlo poslije poraza u finalu Kupa BiH od Širokog Brijega, može sutra savladati ljutog gradskog rivala.

”Odigrali su veoma dobro prošlog vikenda protiv nas, a u srijedu su bili bolji od Širokog Brijega i pored toga što su potom izgubili na penale. Derbi je uvijek važan. Radi toga, vjerujem da će Sarajevo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu, pobijediti vječitog rivala i u tom slučaju bi nam mogli otvoriti vrata ka odbrani titule. Naravno, pod uslovom da mi pobijedimo u Bijeljini”, kazao je Slišković.

Utakmice devetog kola Lige za prvaka BiH Sarajevo – Željezničar, Radnik – Zrinjski i Sloboda – Krupa igraju se sutra sa početkom u 17 sati. Poslije prvog dijela prvenstva i osam odigranih kola u Ligi za prvaka prvi je Željezničar sa 60 bodova, dva više od Zrinjskog i četiri u odnosu na Sarajevo.

U posljednjem kolu 28. maja sastat će se Željezničar – Radnik, Zrinjski – Sloboda i Krupa Sarajevo. I te utakmice igrat će se sa početkom u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije