Petrović: Utakmica sezone za nas, mi nikada ne igramo na bod

Radiosarajevo.ba
Petrović: Utakmica sezone za nas, mi nikada ne igramo na bod
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u devetom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine gostovati kod gradskog rivala Fudbalskog kluba Sarajevo.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba. 

"Utakmica sezone za nas, jer sa ovom utakmicom možemo da slavimo pobjedu za titulu. Nama je bitno da izađemo na teren kao što smo izašli ovdje protiv Zrinjskog. Trebamo gledati sebe, dati sve da izvučemo dobar rezultat. Sve te špekulacije da je Sarajevo umorno i psihički palo ne važe, jer ovo je derbi. Sarajevo je odigralo kvalitetno protiv Širokog i sigurno će pokušati sve da nas 'saplete'. Mislim da smo mi u prednosti. Naš motiv mora biti veći, igrači moraju dati sve za titulu."

"Ostajem pri mom mišljenju da jedan derbi predstavlja utakmicu za sve igrače koji idu na svoj maksimum. Ne interesuje nas ko igra, a ko ne. Moramo pružiti ono što možemo, a protiv Zrinjskog smo pokazali da možemo i nadam se da ćemo to ponoviti."

"Krupa nas više ne interesuje, arhivirali smo utakmicu i imali smo analizu. Znamo gdje smo manjkali u igri i ne želimo pričati o njoj. Imamo svoj plan za narednu utakmicu, ali ne bih o tome u javnosti. Na terenu se treba vidjeti koliko smo toga ispoštovali."

"Nikada nismo išli na bod, nikada. Ne može se igrati na bod. Uvijek idemo na pobjedu, a ako ispadne bod ispao je. Naš prioritet je da pružimo na terenu ono što možemo, a rezultat će nagraditi trud."

"Ne možemo još ništa reći o postavi jer danas imamo završni trening. Imamo plan A, B i C. Vidjet ćemo šta se može promijeniti."

Nakon Petrovića medijima se obratio i Zeba.

"Derbi je sam od sebe takva utakmica da ne igra ni tabela ni mjesto na tabeli. Veoma važna utakmica. Ponavljamo se da nam je svaka utakmica važna još od krupe. Svaka nam je utakmica bila važna i tako i jeste. Nadam se da pred Radnik to nećemo morati reći i da ćemo je malo lakše dočekati."

"Ja bih još rekao da nismo ekipa koja idemo na bod i nemamo ekipu da igramo povučeno. Ekipa smo koja voli igrati fudbal i kada nas ne ide izgledamo loše na terenu. Probat ćemo da igramo svoju igru, znamo koji nam je cilj. U prednosti smo psihički i fizički. Dat ćemo svoj maksimum i uvjeren sam da igrači znaju šta nam nosi sutrašnja utakmica."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije