Slaven Bilić kandidat za selektora reprezentacije BiH

Radiosarajevo.ba
Slaven Bilić kandidat za selektora reprezentacije BiH
Reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a stručna komisija i dalje obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima.

Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice u Talinu protiv Estonije spominjao se veliki broj imena kao potencijalnih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića, ali je većina iz različitih razloga otpala iz konkurencije.

Ostalo je još nekoliko imena među kojima zasada najozbiljnije kotira bivši trener Željezničara Amar Osim. Pored njega spominju se još Kodro, Hadžiabdić...

Od danas se u konkurenciji pojavilo još jedno vrlo ozbiljno ime.

Bivši selektor Hrvatske Slaven Bilić navodno je izbio u prvi plan kao jedan od najozbiljnijih kandidata za Mešinog nasljednika, ali prema informacijama agencije Patria, problem bi mogla predstavljati Bilićeva plata.

Bilić je nakon nekoliko loših rezultata u engleskom West Hamu danas (ponedjeljak) dobio otkaz u slavnom londonskom klubu, pa je postao slobodan trener u potrazi za novim angažmanom.

" Odmah nakon utakmice s Estonijom pojavila se, pomalo stidljivo, opcija s Bilićem na klupi BiH, ali tada je bilo zaista teško očekivati da se to dogodi. Bilić je imao posao u West Hamu i godišnji ugovor od šest miliona eura, tako da ni mnogo bogatiji savezi od bosanskog nisu mogli otkupiti njegov ugovor", kazao je za Patriju hrvatski novinar blizak Biliću.

On dodaje da se situacija nakon Bilićevog otkaza u Londonu potpuno promijenila.

"Nane (Slavenov nadimak) je sada slobodan trener i nema neku ozbiljnu ponudu za vođenje kluba, jer teško je usred sezone naći klub, jer veliki klubovi tako ne rade. Bilić je ozbiljan trener i čovjek i neće se prihvatiti posla u nekom prosječnom klubu, tako da bi mu posao selektora reprezentacije dobro došao, jer nema toliko posla i stresa kao svakodnevni rad u klubu", kaže izvor Patrije.

Slaven Bilić je prije West Hama radio kao selektor mlade i A reprezentacije Hrvatske, te je bio trener Bešiktaša, Lokomotive iz Moskve, i Hajduka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije