Škotske nacionalne novine: Celtic u Sarajevu čeka zastrašujuća atmosfera

Radiosarajevo.ba
Škotske nacionalne novine: Celtic u Sarajevu čeka zastrašujuća atmosfera
Foto: Radiosarajevo.ba / Bakljada

Nacionalne novine Škotske The Scotsman objavile su tekst pod nazivom "Pogledajte fenomenalnu atmosferu koja čeka Celtic u Sarajevu".

Tekst autora Joela Skeda je objavljen nakon što je škotski prvak u prvom pretkolu Lige prvaka u žrijebu koji je održan jučer izvuka prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevo i Crvena zvezda saznali protivnike u Ligi prvaka

Sked je napisao kako će ekipa Celtica u julu putovati u Sarajevo gdje će na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo odigrati prvi od dva duela u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Sarajevo 9. jula ipak neće igrati u Glasgowu

Kako je naveo, doček FK Celtica će biti bučan, strastven, šarolik i pomalo zastrašujući uprkos činjenici da je sam teren otvorenog tipa.

Kao dokaz toj tvrdnji u tekstu su priložili videosnimak koji prikazuje vatrenu atmosferu koju su napravile Horde zla na jednoj od utakmica.

Autor teksta je također naveo kako je škotski viši predavač sportskog biznis menadžmenta Joel Rockwood ranije bio u Sarajevu gdje je pratio vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara iz prve ruke.

Atmosferu na vječitom derbiju opisao je kao nevjerovatnu u dokumentarcu o gradu Sarajevu, njegovoj historiji i rivalitetu između dva kluba.

Iz FK Celtic su savjetovali navijače da ne prave turističke aranžmane za Sarajevo dok se ne potvrde svi datumi i lokacije susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije