Skandal u Argentini: Sampaoli poslao poruku Messiju, on nije ni odgovorio

Radiosarajevo.ba
Skandal u Argentini: Sampaoli poslao poruku Messiju, on nije ni odgovorio
Foto: Twitter / Messi - Sampaoli
Argentinsku nogometnu reprezentaciju potresa veliki skandal. Sve se to dogodilo nakon vikenda u kojem su Gaučose do koljena potukli reprezentativci Hrvatske (0:3) u susretu drugog kola na Mundijalu u Rusiji.

Argentinski mediji su otkrili da se veliki broj igrača okrenuo protiv selektora Jorgea Sampaolija.

Naravno, na čelu se nalazi kapiten Lionel Messi, koji je u svađi sa selektorom. 

I sam Sampaoli se požalio argentinskim novinarima da je Messiju pružio ruku pomirenja, ali da je kapiten to odbio.

Danas na Mundijalu: Pakuje li Messi kofere za povratak u Argentinu?

"Dao sam mu ruku (Messi). Poslala sam mu poruku Whatsappu i rekao mu da može računati na mene. Pročitao ju je i nije odgovorio ", rekao je Sampaoli. 

Navodno, problem je naišao oko biranja taktike za meč sa Argentinom. Messi je porije meča zamolio selektora, umjesto da igra sa 3-5-2 formacijom da ona bude 4-4-2, kao i prije. Sampaoli ga nije poslušao.

Argentina danas igra odlučujuću utakmicu na Mundijalu protiv Nigerija. Za plasman u osminu finala potrebna im je pobjeda, kao i pozitivan razvoj situacije na meču Island - Hrvatska. 

Rasplet Mundijala: Kome treba, ko je već prošao, a ko je spakovao kofere

Pobjeda Gaučosima možda i neće biti dovoljna, ako Island pobijedi sa više golova Hrvatsku, nego što oni to učine sa Nigerijom.

Niko ne vjeruje da će se Messi već nakon prvog kruga vratiti kući. Posljednji put se to desilo na Mundijalu 2002. godine, kada su u grupi sa Švedskom, Engleskom i baš sa Nigerijom završili kao treći.

Odluka će biti poznata večeras oko 22 sata.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije