Skandal trese nogometni svijet: Režirana utakmica na Europskom prvenstvu?

Radiosarajevo.ba
Skandal trese nogometni svijet: Režirana utakmica na Europskom prvenstvu?
Facebook / Nuredin Beinur i Sorin u drupštvu sa Ianisom Hagijem, sin najboljeg rumunskog nogometaša u histroiji – Gheorghea Hagija

U Francuskoj je u toku Europsko prvenstvo za mlade, a već se počelo pričati o skandalu koji potresa nogometni svijet. 

Skandal su "provalili" rumunski novinari koji su se malo zaigrali i analizirali posljednji susret grupne faze između Rumunije i Francuske, koji je odigran 0:0 i s kojim su obje selekcvije prošle u polufinale.

Nakon posljednjeg zvižduka je analizirano da nijedna selekcija nije uputila loptu prema protivničkom golu, a u međuvremenu su i kladionice diljem svijeta dale naslutiti da je riječ o susretu kojem se ishod već unaprijed znao.

Koeficijent na ishod neriješeno ili popularni “X” obično se vrti oko 3,50, dok je za ovu utakmicu pao na 1,50-1,60.

Skandal je provaljen kada je među mladim igračima Rumunije na tribinama viđeni Nuredin Beinur i Sorin Udre, koji su poznata pod nadimcima “Strah sa mora” odnosno “Gospodar Temišvara”. 

Kako pišu rumunski mediji, Beinur i Udrea vrlo su česti gosti stupaca crne kronike u medijima. Kladionice im nisu jedini posao, pa je Beinur osuđen za vođenje lanca elitne prostitucije, dok je Udrea kao bivši nogometaš učestvovao u u raznim “aktivnostima”, poput ucjena, pljački i krijumčarenja

No, obojica su napravili glupost - slikali su se sa rumunskim mladim reprezentativcima, a sada stiže i informacija da su odsjeli u istom hotelu, gdje su bili sa Ianisom Hagijem, sin najboljeg rumunskog nogometaša u histroiji – Gheorghea Hagija.

Istraga je u toku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije