Skandal trese S. Makedoniju: Dodavali nule na računima da bi dobili više novca

Radiosarajevo.ba
Skandal trese S. Makedoniju: Dodavali nule na računima da bi dobili više novca
Foto: EPA-EFE / Skandal trese S. Makedoniju

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalske federacije Sjeverne Makedonije. 

Glavna knjigovotkinja makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te dijelila zaradu s njima i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura, piše portal A1on, a prenosi SCSport.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnijeta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gdje je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

“Nakon dobijanja krivične prijave u skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtjevane dokumentacije bit će donijeta meritorna odluka tužilaštva”, izjavili su u tužilaštvu za skopski portal  A1on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije