Stadion u Osijeku: Navijači podržali ratnog zločinca Slobodana Praljka

Radiosarajevo.ba
Stadion u Osijeku: Navijači podržali ratnog zločinca Slobodana Praljka
Nakon presude koja mu je u izrečena i samoubistva koje je počinio u sudnici Haškog tribunala, poruke podrške ratnom zločincu Slobodanu Praljku stigle su iz mnogih dijelova regije, a takve poruke poslali su i navijači s nogometnih terena u Hrvatskoj.

Naime, tokom jučerašnje utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske, u kojoj je ekipa Hajduka slavila protiv Osijeka, navijači obje ekipe skandirali su ime Slobodana Praljka i parole protiv Haškog tribunala.

Nakon šutnje u prvih trinaest minuta utakmice, članovi navijačke grupe Torcida istaknuli su zastavu "Herceg-Bosne", te počeli skandirati "general Praljak". Uskoro su im se u skandiranju pridružili i navijači Osijeka, koji su na svom dijelu tribine istaknuli transparent na kojem je ispisano "S. Praljak nije ratni zločinac".

Zbog ovakvih slučajeva došlo je i do kratkih sukoba i rasprava na ulazu u stadion, jer su navijači Osijeka pokušali unijeti još neke transparente, što im osiguranje nije dopustilo.

Na kraju utakmice, navijači iz Splita istaknuli su kako su "generalu zahvalni na svemu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije