Sjećate se ovog dječaka: Nakon što je upoznao Messija život mu je horor

Radiosarajevo.ba
Sjećate se ovog dječaka: Nakon što je upoznao Messija život mu je horor
Foto: Twitter / Murtaza Ahmadi
Mladi afganistanski dječak - Murtaza Ahmadi koji je postao poznat po tome što je napravio dres od kese i napisao Messijevo ime na leđima, morao je napustiti svoju državu po drugi put u životu.

Dječak je postao viralan 2016. godine, a naknadno je upoznao svog heroja u kataru. Njegova porodica kaže da je napustila svoj dom u Afganistanu nakon prijetnji koje su dobili od Talibana.

Živjeli su u jugoitočnom dijelu Afganistana koji miltanti još uvijek granatiraju. Sada su pobjegli u Kabul, a privremeno su bili i izbjeglice u Pakistanu, ali su se vratili kad su ostali bez novca.

Murtaza je imao pet godina kada se fotografisao s plastičnom kesom i plavo-bijelim bojama Argentine, a na leđima je napisao Messijevo ime i broj deset. Nakon što je fotografija postala viralna Messi mu je poslao paket u kojem je bio i potpisan dres. A Murtaza je potom upoznao Messija kada je Barcelona igrala u Kataru.

Mređutim porodica kaže da ga je to učinilo metom Talibana.

"Lokalne kabadahije su nas pozvale i rekle 'postali ste bogati, platite novcem koji vam je dao Messi ili ćemo oteti vašeg sina", njegova majka Shafiqa rekla je AFP-u.

Istaknula je da nisu mogli uzeti ni poklon od Messija nakon što su pobjegli iz kuće u sred noći, a sve se desilo nakon što su čuli pucnjeve. Murtaza i njegova porodica u šiti i na meti su sunita, ističe BBC, a Humayoon, 17-godišnji Murtazin brat ističe kako njegov brat nije mogao ni u školu protekle dvije godine, a nije se mogao igrati na ulici.

"Nedostaje mi Messi. Kada ga vidim nazvat ću mu selam i pitat ću ga kako je? Potom će on odgovoriti, reći će hvala i da se čuvam, a ja ću izaći s njim na teren gdje ću igrati i gledati ga", rekao je Murtaza za AFP u Kabulu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije