Sjajna večer u Europa ligi: Hat-trickovi Džeke i Ibrahimovića oduševili svijet

Radiosarajevo.ba
Sjajna večer u Europa ligi: Hat-trickovi Džeke i Ibrahimovića oduševili svijet
Kolaž / Foto: Official Manchester United i AS Roma
Još jednu, zaista sjajnu ovosezonsku utakmicu Edina Džeke i rimske Vučice imali smo priliku večeras gledati u prvom ogledu Villareala i Rome u okviru šesnaestine finala Europa lige.

Derbi večeri, kako su najavljivali ovu utakmicu, u potpunosti je opravdao očekivanja, te smo na utakmici u Villarealu imali priliku gledati četiri gola, od kojih je čak tri postigao upravo Edin Džeko.

Već nakon pola sata igre gosti su uspjeli stići do prednosti, tačnije igrao se 32. minut kada je Emerson uspio zatresti mrežu Villareala. Sa ovim pogotkom postavio je rezultat prvog poluvremena, ali to nije bilo sve jer je drugi dio utakmice donio furioznu igru Dijamanta.

Za samo 21 minutu, u rasponu od 65. do 86. minute Džeko je uspio postići tri pogotka, upisavši još jedan ovosezonski hat-trick, čime je krunisao dosadašnje nastupe u Europa ligi. U ova tri uspješna pokušaja pomogli su mu Nainggolan, Jesus i Salah, kako bi svog saigrača doveli u sami vrh liste strijelaca ovog takmičenja.

S druge strane, veoma slabo izdanje nogometaša Villareala bilo je nedovoljno da bi stigli do bilo kakvog izjednačenja ili preokreta. Nekoliko puta pokušali su ugroziti gol gostiju, ali sve to bilo je neuspješno, te je Roma na kraju rezultatom 4:0 uspjela slaviti u ovom susretu.

Pored ovog zaista zanimljivi bili su susreti Hapoel Beer Sheva i Besiktasa, kao i onaj između PAOK-a i Schalke, u kojem su favoriti iz Turske i Njemačke uspjeli stići do visokih pobjeda rezultatima sa po tri gola u mreži protivnika. U susretu koji se igrao Solunu posebno je bio zanimljiv duel dvojice bh. reprezentativaca, Gojka Cimirota i Seada Kolašinca, u okviru kojeg je Kolašinac sa svojom ekipom upisao uspješniji nastup.

Još jedan susret koji je donio hat-trick bio je onaj između Manchester Uniteda i St. Etiennea. Sjajnu utakmicu odigrao je Zlatan Ibrahimović, koji je mrežu protivnika zatresao već u 15. minuti. Nakon toga uslijedila je velika borba na obje strane terena, u kojoj su oba tima pokušavala stići do pobjede.

Konačni rezultat meča Ibrahimović je postavio u posljednjih 15 minuta, kada je jednom iz igre a drugi put iz bijele tačke srušio san nogometaša francuskog tima.

Također, u prvom dijelu večeri sjajne utakmice odigrali su Lyon i FK Rostov, koji su sa tri i više golova u mreži protivnika stigli na korak do osmine finala.

Najneizvjesnije mečeve odigrali su Astra i Genk, koji su remizirali pri rezultatu 2:2, te Athletic Bilbao i APOEL, u utakmici u kojoj je domaćin nakon velike borbe slavio sa minimalnom prednošću, pri rezultatu 3:2.

Svi rezultati

Krasnodar - Fenerbahče Istanbul 1:0
Olympiakos  - Osmanlispor 0:0
Celta Vigo - Šahtar Donjeck 0:1
Ludogorec Razgrad - Koebenhavn 1:2 
Rostov - Sparta Prag 4:0 
Gent - Tottenham Hotspur 1:0
Alkmaar - Olympique Lyon 1:4
Borussia Mönchengladbach - Fiorentina 0:1
Astra Giurgiu - Genk 2:2 
Anderlecht - Zenit Sankt Peterburg 2:0
Hapoel Beer Sheva - Bešiktaš Istanbul 1:3
Paok Solun - Schalke 04 0;3
Legia Varšava - Ajax Amsterdam 0:0
Athletic Bilbao - Apoel Nikozija 3:2
Manchester United - St. Etienne 3:0
Villarreal - Roma 0:4

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije