Sjajna predstava na Koševu: Sarajevo s dva pogotka srušilo Široki Brijeg

E. H.
Sjajna predstava na Koševu: Sarajevo s dva pogotka srušilo Široki Brijeg
U sjajnoj utakmici koju su, u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, odigrali na stadionu Koševo, nogometaši FK Sarajeva uspjeli su stići do pobjede protiv gostiju iz Širokog Brijega.

Iako su utakmicu pratile razne spekulacije zbog preokreta na suđenju za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, prije osam godina u Širokom Brijegu, nogometaši su se na terenu potrudili da, na neki način, pobjedom prebrode teške trenutke za njihove navijače.

Već na samom startu utakmice domaći nogometaši su pokazali da su u mnogo boljoj formi i da imaju itekakvu prednost, što je dovelo do ranog pogotka. Tačnije, u četvrtom minutu mrežu gostiju zatresao je Krste Velkoski za veliko slavlje na stadionu Koševo. Uskoro je ta nadmoć donijela još jednu priliku, te je samo četiri minuta kasnije nakon vodećeg gola Ahmetoviću poništen pogodak zbog offsidea.

Nakon toga, poslije ove početne ofanzive Sarajeva utakmica se malo smirila i tokom većeg dijela prvog poluvremena, uz iznimku nekoliko prilika za domaće nogometaše, gledali smo duele na sredini terena.

Znakovito, prvi dio susreta obilježile su i snažne poruke koje su sa tribina Koševa poslali simpatizeri Sarajeva, članovi Hordi zla, zbog preokreta na suđenju za ubistvo jednog od njihovih bivših kolega. Oni su uzvikivali brojne parole, tražeći "istinu za Vedrana", te su i transparentima iskazivali svoje nezadovoljstvo.

Početak drugog dijela susreta donio je ponovo mnogo uzbuđenja, a opet su nogometaši s Koševa pokazivali svoju nadmoć. Nekoliko puta dolazili su u poziciju da ponovo ugroze gol gostiju i postignu novi pogodak, kojim bi utvrdili prednost, ali Velkoski i Rahmanović nisu uspijevali u svojem naumu.

Ipak, kada su svi najmanje očekivali i kada se ritam utakmice nekako smirio u posljednjih petnaest minuta drugog dijela, nogometaši Sarajeva uspjeli su povećati svoju prednost. Nakon greške gostiju napadači s Koševa uspijevaju savladati i ostatak odbrane Širokog Brijega, da bi u 74. minuti za 2:0 mrežu gostiju zatresao Ahmetović.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, izuzev kratke ofanzive gostiju i nekoliko prilika oba tima u sudijskoj nadoknadi, te je FK Sarajevo s dva pogotka uspjelo da sruši svog protivnika, za opće slavlje na tribinama. Na taj način uspjeli su stići i do niza od tri utakmice bez poraza, što je odlično i za Husrefa Musemića, koji je na kraju augusta ponovo zasjeo na čelo stručnog štaba Bordo tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije