Širokom tri boda, meč obilježio prekid zbog fotografije zločinca Praljka

Radiosarajevo.ba
Širokom tri boda, meč obilježio prekid zbog fotografije zločinca Praljka
Foto: Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09

Posljednji susret 18. kola Premijer lige BiH odigran na Pecari, između nogometaša Širokog Brijega i Zvijezde 09 (4:0), obilježio je skandal iz u 34. minuta kada je meč prekidut nakon što je sostujuća ekipa napustila teren zbog fotografije na tribinama osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

FK Zvijezda 09 napustio teren Pecare zbog fotografije zločinca Praljka

Nevjerovatne scene na stadionu Pecara, gdje igraju Široki Brijeg i Zvijezda 09. Gostujuća ekipa je u 34. minuti napustila teren zbog slike na tribinama osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Nakon ubjeđivanja kapitena Dine Ćorića s domaćim navijačima, pristalice Širokog Brijega napustile su Pecaru, dok su se igrači Zvijezde povukli sa terena.

Nakon ubjeđivanja kapitena Dine Ćorića s domaćim navijačima, pristalice Širokog Brijega napustile su Pecaru, a meč je ipak nastavljen, da bi u igri na jedan gol domaći sastav ostvario pobjedu. 

Samo što se krenulo sa centra, domaći su poveli preko Ćorića. Pet minuta kasnije, pobjednik je praktično riješen. Branimir Cipetić je uposlio Viktora Angleova koji je povisio na 2:0.

U 69. minuti rasploženi Makedonac Viktor Angelov je povisio na 3:0, a nakon još nekoliko dobrih prilika koje su propustili, Stipe Jurić je ušao u igru i pogodio za konačnih 4:0.

Evo kako izgleda tabela nakon što je kompletirano 18. kolo:

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije