Široki - Željezničar 0:3: Plavi na krilima Rodina, Zeca i Krpića ponovo lideri

Radiosarajevo.ba
Široki - Željezničar 0:3: Plavi na krilima Rodina, Zeca i Krpića ponovo lideri
Foto: FK Željezničar / S meča na Pecari: Široki - Željezničar 0:3

Željezničar je pobjedom na Pecari preuzeo lidersku poziciju na tabeli Premijer lige Bosne I Hercegovine. Plavi sa Grbavice su u derbi susretu osmog kola u gostima pobijedili Široki Brijeg sa 3:0 I tako najavili da su potpuno izašli iz krize i da remi u prošlom kolu protiv Krupe (1:1), nije ostavio traga.

Plavi su, osim tri gola, do vrha mogli napuniti mrežu domaćina. I prije prvog gola Mateja Marina u 39. minuti  gosti su imali nekoliko idealnih prilika da dođu u vodstvo.   

Prvih 15 minuta drugog dijela riješili su pitanje pobjednika. U period od 58. do 60. minute puleni Milorada Odovića postigli su dva gola i poveli sa 3:0.

Prvo je u 58. minuti Asim Zec uspješno završio jednu akciju u kojoj je učestovovao i mladi Šabanadžović. A već 120 sekundi kasnije (60. minuta) na semaforu je pisalo 3:0 za Željezničar. Strijelac je bio Sulejman Krpić.

Do kraja susreta zabilježili smo još crveni karton koji je u 70. minuti dobio Miloš Bakrač.

S ovom pobjedom, Željezničar je ponovo lider na tabeli – sa 17 bodova imaju dva boda prednosti u odnosu na najbliže rivale Sarajevo i Zrinjski (imaju po 15 bodova). Široki je ostao na četvrtom mjestu sa 15 bodova.
Rezultati by SofaScore

U narednom kolu Željezničar na Grbavici dočekuje Radnik. Susret se igra 16. septembra, jer reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju dva velika takmičenja u novom takmičenju UEFA-e – Ligi nacija.

Kao što je poznato Zmajevi prvo 8. septembra igraju protiv Sjeverne Irske, a tri dana kasnije (11. septembar) u Zenici dočekuju Austriju.     

Pogledajte sve golove: 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije